1
min read
A- A+
Pročitano

Piletina u sosu od šampinjona

20/05/2020 - 12:37
Autor:Fos Media
185 pregleda

Sočno bijelo pileće meso u sosu, idealan predlog za ručak.

f

Foto: Shutterstock

Sastojci:

- 1 pileće grudi

- 250 gr šampinjona

- 100 ml pavlake za kuvanje

- 100 ml bijelog vina

- 1 kašika brašna

- ulje za prženje

- 30 gr putera

- suvi začin

- so i biber

Priprema:  

Bijelo meso nemojte sjeći na šnicle po debljini, već rasjecite komade po dužini (u pravcu kojim je postavljena i grudna kost) pa ih dobro istanjite ravnom stranom tučka. 

U tiganju, na ulju, otopite puter, pa zapecite svako parče sa obje strane. Izvadite meso na tanjir, prekrite aluminijumskom folijom i stavite na toplo.

Dodajte sjeckane šampinjone i propržite.  Sada dodajte brašno, pa kratko propržite. Dodajte vino, promiješajte, pa dodajte polako i pavlaku.

Začinite sos, pa vratite meso i na tihoj vatri kuvajte još malo.

Služite sa krompirom ili pirinčem.  

Prijatno!

 

Izvor: N1

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari