1
min read
A- A+
Pročitano

Ljubav umire nakon 3 godine veze, a koliko živi seks?

11/08/2019 - 16:06
Autor:Fos Media
1823 pregleda

Da li se zadovoljstvo i strast pretvaraju u bračni dug ili je moguće ipak zadržati plamen i posle nekog vremena?

Foto

Foto: shutterstock

Postoji izjava da ljubav živi tri godine, a zatim se transformiše u poštovanje, partnerstvo, naviku, udobnost, prijateljstvo, itd. A seks? Kada se zadovoljstvo i strast pretvaraju u bračni dug?

Faza 1: eksplozija emocija i hormona

" Seks, droge i rock'n'roll" je moto prve faze odnosa. Vi ste ludo zaljubljeni i srećni, pa je seks sjajan, spontan, raznovrstan, redovan i intenzivan. Mnogi parovi doživljavaju neprekidnu želju u ovom trenutku, stoga su posebno otvoreni za eksperimente i egzotiku.

Faza 2: međusobno poznavanje

Obično dolazi do kraja druge godine odnosa - i bez obzira da li živite zajedno ili ne. Naučnici ovo pripisuju činjenici da luda ljubav umire nakon 17 mjeseci odnosa: strast blijedi a vi "okrećete glavu" na drugu stranu. Seksu već pristupate svjesnije: odnosi nisu više tako strastveni i spontani. Manje gledate na muškarca kao na seksualnog partnera, a više na životnog partnera. I to je divno: sada se osjećate dublje, imate jaku duhovnu vezu, zajedničke interese i želje. Seks u ovoj fazi nije tako čest, ali je kao dah svježeg vazduha: oživljava odnos.

Faza 3: iskre nestaju

U ovu fazu većina parova ulazi tek na kraju treće godine (baš kao i sa ljubavlju). A ovo je apsolutno normalno. Ne zaboravite koliko je važno održavati seksualnu aktivnost i interes partnera. Svi parovi imaju zatišIje u intimnom životu. Ali nakon mira sigurno je potrebna oluja: zato se nemojte plašiti eksperimentisanja, tako da se vatra zapali novom silom.

Pročitajte još:

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari