1
min read
A- A+
Pročitano

Nemaš sreće u ljubavi? Možda sebe ne voliš dovoljno

13/06/2017 - 14:02
Autor:Fos Media
519 pregleda

Sve je bilo savršeno u početku...Zaljubljenost, sreća, smijeh... A onda opet stari scenario: raskid, tuga i preispitivanje gdje si pogriješila.

slika

foto: iluvquotes.com

Prolaziš gradom, svuda su zaljubljeni parovi. Drže se za ruke, na licu im blista sreća. Pomisliš: ,,Ovo smo mogli biti mi. Ja sam kriva za sve. Kriva sam što se nisam više prilagodila. Možda mu je smetalo previše ljubavi. Pažnje. Suza kad se ne pojavi, a obećao je .“

Ne, nisi u pravu. Nije mu smetalo previše pažnje. Smetalo mu je to što sebi nisi pružila ljubav. U želji da se prilagodiš, iz straha da ga ne izgubiš, izgubila si sebe. A ko je vrijedniji na ovom svijetu od tebe same?

Kada se rađamo, na svijet dolazimo sami. Kada umiremo, takođe sami odlazimo na neki drugi svijet. Naša najvažnija veza koju imamo u životu je veza sa samim sobom.

Love
foto: theodysseyonline.com

Da bi ostvarili zdrav odnos, bilo da je prijateljski, porodični, ljubavni, moramo voljeti sebe. Sebičnost, arogancija, narcisoidnost nisu pokazatelji prave ljubavi prema sebi. Zato kad pomisliš da se takmičiš sa drugom djevojkom, stani i razmisli. Ne upoređuj se sa drugima, nikada nećeš biti zadovoljna.

Uvijek će neko imati ljepši osmijeh, sređeniji život i bolji posao od tebe. Zato se okreni sebi. Obrati se sebi kao trogodišnjem djetetu, sa puno ljubavi i poštovanja, poslušaj svoje potrebe. Šta je to što te čini srećnom? Šta je sa ljudima oko tebe?

women
foto: theodysseyonline.com

Ako ne možeš naći baš nijedan razlog da se raduješ, raduj se drugima. Njihovom osmijehu, sreći, ljubavi. Vidjećeš, uskoro ćeš uvidjeti mnoštvo razloga zbog kojih imaš razlog da svakom novom danu potrčiš u zagrljaj.

myempoweredworld.com
foto: myempoweredworld.com

A onda, kad budeš voljela sve svoje osobine, kad oprostiš sebi za neke greške i prihvatiš svoje mane, pojaviće se on. Neće mu smetati što nisi našmikana. Kada se probudiš nećeš razmišljati jesi li mu privlačna u sasvim običnom izdanju, znaćeš da jesi. Znaćeš po pogledu punom ljubavi i razumijevanja.

Irina Bulatović 

Tagovi

Komentari