1
min read
A- A+
Pročitano

Oproštajni seks - da ili ne?

01/09/2019 - 12:26
Autor:Fos Media
982 pregleda

Oproštajni seks neće spasiti vezu, a ako se dogodi vjerovatno će trajati samo nekoliko nedjelja. Zašto onda imamo toliku želju da nam kraj veze bude začinjen seksom?

foto: Depositphotos/photographee.eu

foto: Depositphotos/photographee.eu

Odnosi se obično završavaju zbog emocionalnih razloga, a ne zbog seksualnih, tako da je to poslednja veza s nečim što je zaista bilo nevjerovatno za vrijeme kad ste bili zajedno.

Ako oboje razumiju zašto ne mogu da budu zajedno i zadovoljni su raskidom, seks može biti samo poslednje povezivanje. Ako se jedna osoba još uvijek drži u vezi, dok je druga spremna da ode, ponovni seksualni odnos može da bude izazov za partnera koji ne želi kraj. Naravno, zbog seksa ćete se privremeno osjećati dobro, ali kad se partneri stvarno odvoje, vjerovatno će biti zbunjeniji nego prije. Takođe postoji mogućnost da se osjećate postiđeno ili da osjećate još veću bol.

"Možda ćete se osjećati dobro u ovom trenutku, ali često taj osjećaj ne traje", ističe psiholog Rejčel Nidl. 

Za raskide koji se završavaju potpunim međusobnim razumijevanjem, seks može da bude "lijep, povezan kraj", navodi Nidl. Ona objašnjava da u slučajevima kada su oba partnera zaista riješili da je gotovo, oproštajni seks može da bude dobra ideja.

"Međutim seks "želim da te vratim" nije dobra ideja. Za prihvatanje prekida veze potrebno je vrijeme, a pokušaj ublažavanja bola seksom, samo će produžiti proces", kaže Nidl.

Oproštajni seks vam neće dati olakšanje koje želite. Ono dolazi kada odnos ostavljamo iza sebe i odredimo prioritete.

Izvor: metro-portal.hr

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari