1
min read
A- A+
Pročitano

Teška vremena za seks biznis u Amsterdamu, turisti samo prave selfije

10/02/2019 - 14:50
Autor:Fos Media
2539 pregleda

Holanđani brinu da je centar Amsterdama sada samo slabašna turistička zamka.

foto

Ilustracija

Mnoge žene koje prodaju svoje tijelo sve se više muče da privuku mušterije koje žele da plate zato što njihove izloge zaklanjaju turisti koji prave selfije i koje zanima samo besplatna atraktivna prilika za fotografiju umjesto da plate za seks.

Gradonačelnica glavnog grada Holandije pokušava da nađe rješenje. Femke Halsema sprema se da izrekne čitav niz mjera kojima bi pomogla da se seksualne radnice sklone od objektiva kamera, piše BBC na srpskom. 

Mlade žene trude se da sakriju lica dok turisti zvjeraju okolo i mašu pametnim telefonima. Mnoge od njih vode tajni život. Ukoliko njihove fotografije osvanu na društvenim mrežama, to bi moglo da se završi tako što će ih se njihove porodice odreći. 

U amsterdamskoj prljavoj seksualnoj industriji, prostitutke naplaćuju 100 eura za pola sata, 150 za sat. 

Gradonačelnica Halsema iznijela je ideju da se prostitutkama izdaju dozvole kako bi mogle da rade i izvan klaustrofobične zone ulice crvenih fenjera. Prostituciju je holandska vlada legalizovala 2000. godine 

Ministarstvo pravde je 2009. godine saopštilo da će specijalni javni tužilac zatvoriti izloge za prostituciju povezane s organizovanim kriminalnim sindikatima. Industrija seksa i dalje je sinonim za nasilje, drogu, pranje novca i druge kriminalne aktivnosti. Javne kuće s izlozima prečesto se pojavljuju u istragama o trgovinu ljudima 

Prethodni pokušaj da se počisti De Valen - ulica crvenih fenjera - podrazumijevao je da gradska vlast otkupljuje javne kuće od velikih makroa i ponudi jeftinu stanarinu startapovima i umjetnicima. 

Izgleda da niko ne zna koliko tačno žena radi u seksualnoj industriji ovog grada. To se naziva „mračnom cifrom". 

Prema nekim istraživanjima, radi se o 4.000 žena, neka druga kažu 8.000. Neki kažu da je 10 posto njih posledica trgovine ljudima, drugi kažu 90 posto. Čak i ako je u pitanju ova najniža brojka, to znači da 400 devojaka prodaje tijelo.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari