1
min read
A- A+
Pročitano

Većina parova tvrdi da imaju seks sve vrijeme, e pa - lažu

04/08/2019 - 18:47
Autor:Fos Media
1063 pregleda

Parovi koji dođu kod seksualnog terapeuta često žele znati je li njihov seksualni život normalan, žele znati vode li ljubav dovoljno često, je li njihov seks “pravi” oblik seksa…, a ponekad čak misle da je sve što rade u krevetu pogrešno, kaže američka seksologinja i autorka knjige “Nova monogamija” (“The New Monogamy”), Temi Nelson (Tammy Nelson).

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Na većinu takvih pitanja ona odgovara:

"Zaboravite na “normalno”. “Normalno” je program pranja na mašini za veš, ništa drugo. Najvažnije je razumjeti partnera i pokušati naći kompromis između njegovih i naših potreba",  kaže ona i zajedno s kolegama nudi zdraviji pogled na seksualna pitanja.

Prvo pravilo

Ne uspoređujte se s drugima, jer svaki par ima svoju “normu” pa zadovoljavajuću učestalost treba posmatrati u tom kontekstu, kaže Don Majkl (Dawn Michael), autorka knjige “moj muž ne želi seks sa mnom” (“My Husband Won’t Have Sex With Me”).

Ako neki par godinama vodi ljubav tri puta nedeljno, a zatim jednom nedeljno, znači da se model promijenio i frekvencija opala. Na to se fokusiramo u razgovoru, kaže Majklova, i dodaje da čarobni broj ne postoji, a većina parova koji tvrde da to rade sve vrijeme – laže.

"Mnogi mi napočetku kažu da se seksaju tri puta sedmično, no ono što često vidim u praksi jeste da brojka ne odgovara istini",  kaže ona.

Drugo pravilo

Seksualni život svakog para je stalna navigacija između njihovog libida, vremena i energije, te zajedničke želje da seks bude prioritet, kaže Kris Rouz (Chris Rose), edukatorka seksa na portalu “Mehanika zadovoljstva” (“Pleasure Mechanics”).

Česti razgovori o seksu, maženja i izrazi privrženosti i izvan spavaće sobe mogu biti najvažniji faktori za održavanje seksualnog zadovoljstva u dugim vezama, misli ona.

Ijan Kerner (Ian Kerner), seksualni terapeut i autor knjige “Dame imaju prednost” (“She Comes First: The Thinking Man’s Guide to Pleasuring a Woman”), ukazuje na činjenicu da seks nije uvijek spontan.

Parovima govori da se želja vrlo često ne budi na početku seksa, nego više prema sredini.

"Treba nastojati stvoriti atmosferu – kroz ljubljenje, ples, milovanje, gledanje ili čitanje erotskih i porno sadržaja – koji mogu probuditi želju. Prepustite se tome i vidite kuda će vas odvesti", dodaje on.

Izvor: Živim.hr/Lola Magazin

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari