‘’Ljudi me prepoznaju po ručnom radu, unikatnoj formi, a od sada će po vezu i pticama’’

Ptičija krila u svom rasponu tvore slobodu, bezgraničnost i koncept stvaranja. Koliko su njihova krila, anatomija, perje inspirativni u plesu boja i teksture, bilježi se slikom, riječju, snimkom ili originalnom izradom odjevnih predmeta, gdje se krila ‘’stapaju’’ u ljudska obličja. U istoriji umjetnosti i nauci, Leonardo je stvarao detaljne studije ptica, u stapanju sa mehanikom, dok je Nikšićanka i modna dizajnerka Ivana Murišić, proučavala  estetiku slobode i kolorita, kroz ‘’emulziju’’ ptičijih krila i humane anatomije. Kolekcija, istovremeno i umjetnička studija ‘’Freedom’’, doživjela je premijeru  na nedavnom Montenegro fashion week-u.

Dvije noći glamura na Master Fashion Week-u (FOTO GALERIJA)

Master Fashion Week Montenegro održan je 29. i 30. juna u „Bemax“ areni. Najnovije kolekcije prikazali su brojni dizajneri među kojima Sanja Borar, Ivana Murišić, crnogorski dječiji brend MINO, Vens by Jelena Mandić, Marina Banović Džuver. Tokom druge večeri predstavili su se Nina’s boutique Collection & Design by Nina Dulović, Mina Leone by Anja Adamović, studenti prve godine modnog dizajna UDG-a, Nataša Pejović i Verica Rakočević. Kako je bilo na ovogodišnjem Fashion Week-u pogledajte u foto galeriji.

Glamur na pisti kroz modele Nataše Pejović (FOTO)

Master Fashion Week Montenegro počinje večeras a brojni kreatori će tokom dvije večeri događaja prikazati svoje najnovije kolekcije. U „Bemax“ areni biće predstavljeni najnoviji modni trendovi a glamur na pisti uslijediće i kreacijama Nataše Pejović koja će se predstaviti sa čak 12 luksuznih haljina. O svojoj novoj kolekciji, modi tokom pandemije, radu u izolaciji ali i modnim trendovima koji vladaju trenutno među polumaturantkinjama i maturantkinjama, Pejović govori za FOS.

„Iznad duge“ Bjelopoljke Anje Adamović za žene koje shvataju moć prvog utiska (FOTO)

Iako je ranije bilo neizvjesno da li će biti održan Montenegro Fashion Week, datum je ipak potvrđen pa je sve spremno za veliki modni događaj 29. i 30. juna u „Bemax“ areni. Među brojnim kreatorima kolekcijom „Over the rainbow“ odnosno „Iznad duge“ predstaviće se i Anja Adamović, kreatorka iz Bijelog Polja, poznata po svom modnom brendu „Mina Leone“. O pojavljivanju na predstojećem godađaju ali i novom modnom poduhvatu u koji se nedavno upustila, Adamović je govorila za naš portal.

Rijana kao „Viktorijin anđeo“ – predstavila novu kolekciju donjeg veša (VIDEO)

Popularna pjevačica Rijana nedavno je predstavila novu kolekciju donjeg veša @Savagexfenty". Sada je podržala i pokret Black Lives Matter. Tom pokretu biće doniran i novac koji se zaradi od prodaje čuvene haljine koju je nosila prošle godine.

12 imidža i odjevnih kombinacija iz filmova koji su mijenjali modu

Donosimo vam dvanaest filmova, tačnije filmskih uloga koje su svojim odjevnim stilom gotovo zasjenili film. Iako većinom prevladavaju glumice koje su se svojim odjevnim kombinacijama zauvijek upisale u filmsku istoriju, na listi će se bez problema naći i James Dean i John Travolta. Uz pohvale glumcima, kostimografi su svoj posao u cijeloj toj priči odradili besprekorno.