Oduševljava i svjetske zvijezde: Kreaciju Marte Miljanić ponijela i Lejdi Gaga (FOTO)

Modna dizajnerka Marta Miljanić još jednom je dokazala da se kvalitet i jedinstvenost prepoznaju i cijene. Nakon uspjeha koji bilježi u Crnoj Gori ali regionu, njene kreacije biraju i brojne poznate ličnosti širom svijeta. Među njima je i Lejdi Gaga koja se danas u jednoj emisiji pojavila u jakni koju je kreirala ova mlada dizajnerka.

„Black Beauty“: Spoj tradicionalnog i modernog u kreacijama Marte Miljanić i Ivane Murišić (FOTO)

U trenucima kada je pandemija uticala na sve segmente života i zaustavila brojne djelatnosti, kreativnost kreatorki Marte Miljanić i Ivane Murišić rezultirala je jednom zanimljivom pričom. One su odlučile da spoje tradicionalno sa modernim pa su zlatni vez sa crnogorske narodne nošnje „prenijele“ na svoje moderne i jedninstvene odjevne komade. Tako je nastala mini kolekcija „Black Beauty“ koja je podržana od strane Ministarstva kulture a u okviru konkursa „Živimo kulturu“. O ovoj zanimljivoj ideji za FOS govori Marta Miljanić.

Modna industrija veći zagađivač od avio industrije

Kad je čovjek počeo da se oblači, paralelno je i moda krenula sa razvojem. Nekada su ljudi imali po jedan par cipela, jedno odijelo za svečane prilike i jedno za svakodnevni rad. Danas je priča malo drugačija i odjeća je postala jeftinija i pristupačnija svima, ali po koju cijenu? Ono na šta se ne obraća mnogo pažnje, a zabrinjavajuće je činjenica da je modna industrija veći zagađivač od avio industrije.