Tivćanka Kristina Marović modele predstavila u Parizu, modnu priču nastavlja u Madridu (FOTO)

Iako je nedavno započela karijeru modne dizajnerke, Tivćanka Kristina Marović svojim modelima uspjela je da privuče pažnju javnosti. Nakon što se predstavila u Milanu, kolekciju „Labudovo jezero“ prikazala je i na Nedjelji mode u Parizu. Trenutno sprema i kolekciju za Madrid, gdje organizatori pokušavaju da obore čak dva Ginisova rekorda. O iskustvima iz Pariza ali i predstojećem putu u Španiju, Marović govori za FOS.

Za istinske istraživače stila – Nike Explore Strada

Nike Explore Strada su patike namijenjene muškarcima koji cijene minimalizam i postojanost, kao i za sve one koji se nisu priključili hajpu „ružnih patika“. Bilo da ste na ulici, teretani ili stazi, ovaj model uliva sigurnost, fleksibilnost i povjerenje. Klasika nikad ne izlazi iz mode, a Explore Strada su pravi dokaz toga.

Veliki uspjeh Nikšićanke Kristine Mitrović: Pobijedila na Evropskom takmičenju talenata u modnom dizajnu (FOTO)

Mlada dizajnerka iz Nikšića,  Kristina Mitrović, sinoć se vratila sa Serbian Fashion Weeka gdje je predstavila svojih pet modela iz kolekcije ROPeSCAPE. Ona se pojavila u okviru takmičenja „European Talent Fashion Design Competition“ gdje je u velikoj konkurenciji zasjenila žiri i odnijela titulu najbolje! Svoje utiske sa takmičenja prenosi za FOS.

Nikšićanka kreira torbe inspirisane ljepotama Japana: „Kokoro“ nedavno predstavila i u Francuskoj (FOTO)

Mlada, kreativna Nikšićanka Anja Tadić domaću a i svjetsku scenu osvaja svojim tako jednostavnim, a tako neobičnim torbama. Njen brend „Kokoro“ nastao inspirisan japanskom ali i crnogorskom kulturom plijeni pažnju pripadnica ljepšeg pola koje žele da budu jedinstvene. Svoje torbe talentovana Nikšićanka je predstavila na revijama u Skoplju, Lillu, Parizu a nada se da će njeno „srce“, kako glasi prevod riječi „Kokoro“ postati prepoznatljiva modna priča i u rodnoj Crnoj Gori.

Moda u službi humanosti: 24. Gp Contour fashion connection 10. i 11. oktobra u Podgorici

Novo, 24. izdanje renomiranog modnog događaja “Gp Contour fashion connection” u organizaciji agencije “Mondaine models”, biće upriličeno 10. i 11. oktobra u Kristalnoj dvorani hotela Hilton u Podgorici. Ovoga puta, a zahvaljujući  saradnji organizatora i fondacije “Budi Human”, moda će biti u službi humanosti i prikupljanja sredstava za pomoć u liječenju oboljeloj djeci u okviru kampanje pod nazivom “Superheroji”. Ovaj fashion connection će promovisati i nove očaravujće mirisne note ali će vas podstaći i na redovnu njegu lica i tijela.