„PRA“ Anje Radulović: Ljepote crnogorskog pejzaža kroz urbane komade sa etno pečatom (FOTO)

Radost stvaranja poseban je osjećaj koji konstantno Anju Radulović iz Podgorice motiviše na nove i sve zahtjevnije poduhvate. Po završetku Likovne akademije na Cetinju, a potom usavršavanja u Italiji, ova mlada i talentovana umjetnica uspijeva da poveže svoju struku sa modnim dizajnom pa tako uporedo slika ali i kreira odjevne komade. Svojim radom često je dokazivala da je u svijetu umjetnosti sve dozvoljeno i da smo najzadovoljniji onda kada pustimo kreativnosti na volju bez bojazni od greške. 

Modna dizajnerka i stilistkinja Vesna Krivokapić iz Kopenhagena: Korona je strah, ali i inspiracija za nove kreacije

Novljanka Vesna Krivokapić, modna dizajnerka i stilistkinja, skoro dvije decenije živi i radi u Kopenhagenu. Za Portal Novi ispričala nam je kako je korona poremetila život u toj zemlji, te da joj je nametnuta situacija dala nove ideje za kreacije.

Teddy Bear-savršeni modni dodatak i jedan od najpoželjnijih kaputa za zimu

Uz trendi pletivo, koje će biti savršeni početak svake zimske kombinacije, i udobne čizme, koje će biti naš omiljeni modni dodatak sve do prvih proljećnih dana, kaput je jedan od ključnih odjevnih komada koji će svoje mjesto pronaći u zimskom izboru garderobe.

Podgoričanka zablistala na izboru za Miss Globe: Plasirala se među 15 najljepših (FOTO)

Podgoričanka Andrijana Delibašić nedavno je na svjetskom takmičenju za Miss Globe, održanom u Tirani, našu zemlju predstavila u najljepšem svjetlu. Naime, među 45 djevojaka sa pet kontinenata plasirala se u top 15 i u punom sjajnu zablistala u svim fazama takmičenja. Iako je tek nedavno ušla u svijet modelinga to mladu Podgoričanku nije spriječilo da bude bolja od konkurencije. Naprotiv, dalo joj je samo vjetar u leđa i motiv da uvijek vjeruje u sebe i ne odustaje. O izboru održanom u Tirani, utiscima ali i plasmanu Delibašić je govorila za FOS.

Od kreacija za sina do poziva za Master Fashion Week: Nikšićanka dio zarade od kolekcije donira djeci bez roditeljskog staranja (FOTO)

Ivona Bulatović, kreatorka iz Nikšića, nakon što je odlučila da kreira odjevne komade za svog sina nije očekivala da će izazvati ogromnu pažnju, naročito mladih mama koje su bile spremne da ista takva odijela poruče i za svoje mezimce. Već nekoliko godina, inspirisana sinom, diktira modne trendove za dječake a nedavno se ispunio i njen modni san kada je dobila poziv da se predstavi na predstojećem Master Fashion Week-u (Crnogorska nedjelja mode), koji bi, ukoliko to dozvoli epidemiološka situacija, trebalo da bude održan od 30. novembra do 3. decembra u KIC-u „Budo Tomović“.