1
min read
A- A+
Pročitano

Čuveni džemper princeze Dajane ponovo u prodaji

17/10/2020 - 21:55
Autor:Fos Media
437 pregleda

Postoje brojna izdanja princeze Dajane koja su ušla u istoriju, ali o rijetko kom komadu se toliko pričalo i pisalo, kao o džemperu sa motivom ovce, koji je nosila tokom ʼ80-ih. Tokom dosadašnjeg toka 2020. imali smo priliku da ispratimo povratak kragni i dukserica sa romantičnom notom, koje je ova dama nekada nosila. Sada je došao trenutak da spomenuti džemper simblično nazvan Black Sheep ponovo dobije svojih pet minuta slave. Više detalja očekuje vas u nastavku.

Foto:

Foto: Printscreen, Instagram

Priča se da je ovaj odjevni komad princeza dobila na poklon od majke jednog od poslužitelja na njenom vjenčanju. Dopao joj se zbog poruke koju nosi, a djelo je Džoane Ozborn i Seli Mjur, dizajnerki modne kuće Warm & Wonderful sa sjedištem u Londonu, koja se proslavila nakon što je princeza Dajana u dva navrata ponijela njihovu kreaciju. Naime, prvi put se to desilo 1980, a zatim i 1983. godine. Mnogi su smatrali da je namjerno odabrala da se u njemu slika.

Međutim, ono što je svima interesantno ovih dana jeste udruživanje brenda sa kućom Rowing Blazers sa idejom ponovne izrade ovog džempera koji je nastao 1979. godine, a izašao iz prodaje 1994. Naravno, cilj je bio da se zadrži isti materijal i rad, odnosno da komad bude sačinjen u cjelosti od vune. Ipak, najbolje je da pročitate objavu na Instagramu, gdje su iznijete pojedinosti ove saradnje. Naravno, čim se informacija pročula, džemper se našao na dugoj listi čekanja zainteresovanih kupaca, prenosi City Magazine.

Kada je u pitanju originalni komad, on se nalazi u muzeju Viktorije i Alberta u Londonu, uz dopuštenje brenda Warm & Wonderful. Njegovoj popularnosti ide u prilog činjenica da su pojedini dizajneri preuzeli ovaj motiv za potrebe svojih kolekcija, kao što je Španjolka Maria Eskote. Ona se tu nije zaustavila, već je za inspiracijom tragala i u drugim modelima princeze Dajane. Postoje i drugi primjeri, koji samo dokazuju da će čuveni Black Sheep džemper još dugo biti prisutan na modnoj sceni.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari