3
min read
A- A+
Pročitano

Glamur na pisti kroz modele Nataše Pejović (FOTO)

29/06/2020 - 11:32
Autor:Violeta Rovčanin
2926 pregleda

Master Fashion Week Montenegro počinje večeras a brojni kreatori će tokom dvije večeri događaja prikazati svoje najnovije kolekcije. U „Bemax“ areni biće predstavljeni najnoviji modni trendovi a glamur na pisti uslijediće i kreacijama Nataše Pejović koja će se predstaviti sa čak 12 luksuznih haljina. O svojoj novoj kolekciji, modi tokom pandemije, radu u izolaciji ali i modnim trendovima koji vladaju trenutno među polumaturantkinjama i maturantkinjama, Pejović govori za FOS.

Foto: Nikola Pejović

Foto: Nikola Pejović

Što se tiče kolekcije koju će sjutra veče predtaviti javnosti riječ je, kaže, o modernim, neobičnim i romantičnim haljinama. Haljinama u kojima će se pronaći svaka žena koja je spremna da glamur iznese na pravi način.

„Mislim da će svako pronaći nešto za sebe. Očekujem da makar malo odskočimo u poređenju sa uspjehom koji je doživjela prošla kolekcija. Uvijek imam veliku tremu kada predstavljam nove modele jer po komentarima klijenata, uopšte ljubitelja mode i organizatora manifestacije, moje revije uvijek izazivaju posebnu pažnju i traži se pozivnica više“, kaže Pejović za FOS.

Foto: Nikola Pejović

Foto: Nikola Pejović

Kombinovala je, naglašava, inspiraciju pedesetih godina prošlog vijeka kroz formu, isticanje ženstvenosti i glamuroznost koja je vladala tada.

„Uvijek naglašavam da mi je to omiljeno razdoblje sto se mode tiče. A kroz finese ćete primijetiti i duh sedamdesetih godina. Resice, u mom slučaju kristalne, poslužile su kao glamurozan i razigran detalj na mnogim modelima“, kaže naša sagovornica i dodaje:

„Koristila sam razne vrste luksuznih materijala. Od onih izvezenih perlicama, kristalnim resicama do klasičnih francuskih čipki. Moram da naglasim da sam nekoliko haljina koje su urađene od materijala sa perlicama postavljala tanko vezenom čipkom. Takođe, imamo četiri modela koja su zahtijevala kompletno ručno šivenu izradu. A dobar dio njih je na kraju ručno ukrašavan. Dakle riječ je o jednoj vrlo luksuznoj kolekciji. Sto se tiče kolorita zastupljene su žuta, boja kajsije, roze, crna i bijela.“

Kolekciju je osmislila početkom godine a krajem februara krenula je u realizaciju. Iako je planirala da prikaže više modela, ipak je pandemija virusa korona uticala na to da broj bude manji.

„Prvobitno sam planirala da imam dvadeset modela međutim, kako se desilo sve sa pandemijom kao i ekonomska kriza koja je uslijedila, uticali su na to da smanjim broj modela koji ću prikazati. Prije izolacije pripremili smo sedam a dopunila sam sa još pet modela. Za moju novu kolekciju vam prije svega treba svečana prilika za nošenje. A ponijeće je svaka žena koja želi da izgleda lijepo i glamurozno, prati modne trendove, voli dobru izradu i kvalitetne materijale“, kaže naša sagovornica.

Kada je u pitanju period tokom izolacije ne krije da je imala vremena da se posveti sebi i priušti zasluženi odmor.

Foto: Nikola Pejović

Foto: Nikola Pejović

„S obzirom da mi je kompletna kolekcija bila osmišljena i da smo počeli sa izradom iste ja sam u izolaciji, u smislu posla, mogla potpuno da se opustim i razmišljam o nekim drugim stvarima. Konkretno posvetila sam se sebi i svojoj porodici. Kroz detokse, masaže i programe ishrane njegovala sam svoj organizam a kroz lagano ispijanje kafe bez gledanja na sat svoj um. Zaista mi je izolacija prijala, kao i svim ljudima koji su puno radili i bili svakodnevno pod stresom.“

Što se tiče svijeta mode u situaciji koja je zadesila cijelu planetu, Pejović ne krije da su se i interesovanja mnogih promijenila. No, s obzirom da su trenutno aktuelne maturske i polumaturske večeri, uvijek se traži haljina više.

Ali, već godinama djevojke za posebnu noć biraju provjerene modne kombinacije.

„Moram da naglasim da je velika razlika između interesovanja prije i posle izolacije. Vjerovatno zbog ekonomske krize koja je sa njom zavladala. Ono što je kod maturantkinja popularno posljednjih nekoliko godina su haljine izvezene kristalima i perlicama, takozvane nakit haljine pored kojih vam sve ostalo mora biti neutralno jer su prilično upečatljive. A sto se tiče modela definitivno to je dubok šlic na nozi ili otvorena leđa.“

Kada su u pitanju planovi nakon Master Fashion Week-a, Nataša kaže da u trenutnoj situaciji moramo biti veoma obazrivi jer se lako može desiti da zacrtano ne ostvarimo upravo zbog pandemije.

Foto: Nikola Pejović

Foto: Nikola Pejović

„Prvo ću sačekati da vidim kako će se odvijati situacija sa pandemijom. Drugi talas najavljen za jesen upravo se sada dešava. Sve je vrlo neizvjesno i kod svih planova moramo biti vrlo obazrivi. Pročitala sam negdje da je što se tiče 2020 godine važno samo preživjeti, da zaboravimo na planove i snove i pokušamo da održimo poslove koje imamo“, zaključuje naša sagovornica za kraj razgovora.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari