1
min read
A- A+
Pročitano

Govori osam jezika, bavi se humanitarnim radom i proglašena je za jednu od najljepših žena u Crnoj Gori (FOTO)

12/07/2019 - 12:19
Autor:Violeta Rovčanin
2785 pregleda

Natalija Labović porijeklom iz Berana nedavno je proglašena za crnogorsku mis turizma i našu zemlju će u septembru predstavljati na svjetskom takmičenju u Kini. Pored modelinga, Natalija govori čak osam jezika i radi kao prevodilac. Iako je rođena i živi u Njemačkoj svoje korijene, kaže, ne zaboravlja. Za FOS priča o tituli, načinu na koji će predstaviti Crnu Goru ali i Beranama - gradu kojem se uvijek rado vraća.

Foto

Foto: Anes Lekić

Na izbor za mis se prijavila slučajno a titula jedne od najljepših djevojaka je kaže nije iznenadila.

„Bilo je sasvim spontano. Javili su mi za kasting i prijavila sam se. Titulu sam očekivala i mislim da je zaslužujem bez obzira na to što su sve djevojke bile lijepe. Osjećaj je fenomenalan i veoma sam srećna i ponosna na titulu a komentarima sam oduševljena“, kaže Natalija za FOS.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Govori čak osam jezika. Pored maternjeg, govori i engleski, njemački, francuski, španski, turski, portugalski i italijanski.

„Engleski, francuski i španski sam naučila u školi a ostale sam naučila sama. Kupila knjige i učila. Najteži mi je bio turski a najlakši španski. Takođe, i studirala sam jezike. Uvijek sam bila zainteresovana za druge države i njihove kulture i voljela sam to“, priča Natalija.

Foto: Privatna arhiva

Na predstojećem takmičenju će, kaže, našu zemlju predstaviti baš onako kako dolikuje.

„Mis mora da bude obrazovana, humana, odgovorna i pristojna. Mora da zna kako da se ponaša i da se lijepo izrazi. Ja ću dati svoj maksimum da predstavim našu državu, njene prirodne ljepote i turizam na najljepši i najkulturniji način.“

Iako je rođena i živi u Njemačkoj, ponosno ističe da je Vasojevka iz Berana. A sve što je postigla u životu duguje svojoj baki Draginji.

„Najveća podrška mi je baka Draginja. Kod nje sam odrasla i ona me učila da volim i poštujem svoju državu i naš mentalitet. Iako sam rođena u Njemačkoj porijeklom sam iz Berana i svake godine idem tamo na ljetovanje. Bez obzira što trenutno radim u Njemačkoj mogla bih da zamislim da se vratim u Crnu Goru kad tad“, kaže Natalija i dodaje:

„Bitno je znati i poštovati svoje korijene jer meni to mnogo znači. Vezana sam za Crnu Goru i volim naš mentalitet, hranu, prirodu i gusle. Gdje god da odem i gdje god da sam bila uvijek mi je Crna Gora najmilija i ne može se uporediti ni sa jednom državom. Tu sam kući a taj osjećaj nema zamjenu.“

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Pored redovnog posla prevodioca, počela je sa pripremama za takmičenje u Kini a uporedo se bavi i humanitarnim radom kako bi, kaže, pomogla onima kojima je pomoć najpotrebnija.

 

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari