1
min read
A- A+
Pročitano

Kreator spalio cijelu kolekciju vjenčanica: "Otkazana su vjenčanja, nestala je budućnost i naši snovi"

02/05/2020 - 13:24
Autor:Fos Media
331 pregleda

Modni kreator i vlasnik poznate modne kuce "Diamond Couture", specijalizovane za vjenčanice i odjeću za svečane prilike, Pietro Demita, spalio je svoju skupocjenu kolekciju vjenčanica za sezonu proljeće - ljeto 2020.

Foto

Foto: Pixabay

Rad nekoliko stotina zaposlenih, haljine rađene od skupocjenih materijala, unikatni modeli sa ručnim radovima, sve je nestalo u plamenu i dimu

Sve narudžbe su poništene, svadbe otkazane. Do sada je u Italiji, zbog zabrane okupljanja otkazano više od 400 vjenčanja.

Na ovaj ekstremni gest očaja modni stilista se odlučio zbog teških gubitaka koje je njegov posao pretrpIo u dva i po mJeseca vanredne situacije zbog mJera zabrane u vrIJeme pandemije covid 19, piše Tanjug.

"Narudžbe su otkazane, nema vjenčanja, nema zabava, kolekcija je nestala i sa njom budućnost saradnika, struktura, naši snovi", poručuje on i dodaje da u ime svih kompanija modnog sektora, specijalizovanih za vjenčanja, pošalje poruku i protest državi koja je odlučila potpuno da zanemari modu, ovaj izuzetno važan produktivni dio zemlje.

U ime svih zaposlenih iz moje kategorije, ali i u ime svih preduzetnika koji su dio modnog sektora, kojih je puno i koji svi rizikuju da doslovno propadnu nadam se da će ovaj moj gest doći do onih koji odlučuju o našim životima, jer je nezamislivo ostati bez posla, stajati bespomoćan sa strane bez ikakve konkretne, pomoći", izjavio je modni kreator Demita, javlja Tanjug.

Proljeće i rano ljeto su za Italijane tradicionalno vrijeme vjenčanja. Čak i siromašne porodice gledaju da taj čin pretvore u nezaboravni događaj, i nije neobično da roditelji podižu kredite, pa čak i mladenci ulaze u brak već zaduženi za novac potrošen na svadbu, jer je važno da vjenčanje bude što veće, ljepše, skuplje

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari