1
min read
A- A+
Pročitano

Lagerfild: Dosta mi je pokreta #MeToo

16/04/2018 - 9:01
Autor:Fos Media
187 pregleda

Modni guru Karl Lagerfeld je za francuski magazin "Numéro" rekao da mu je dosta pokreta #MeToo koji je glumicama i poznatim ženama iz cijelog svijeta omogućio da otkriju detalje vezane za seksualno uznemiravanje kom su bile izložene u prošlosti.

a

Foto: Stil

Lagerfeld je rekao da bi manekenke trebalo da znaju u šta ulaze, a paralelno je branio bivšeg kreativnog urednika magazina "Interview" Karla Templera koji je optužen da je "agresivno vukao donji veš na dolje" modelima, a nije ih pitao da li je to u redu.

"Ako nećete da vam neko skida gaće, nemojte da postajete manekenka. Priključite se manastiru, tamo će uvIJek biti mJesta za vas. Oni čak i regrutuju!", rekao je lagerfild, a prenosi noizz.

Karl je kreativni direktor modnih kuća Chanel i Fendi, a ima si svoju modnu liniju. Kako je rekao, optužbe modela onemogućavaju dizajnere da rade svoj posao.

"Pročitao sam negdje da sada moraš manekenku da pitaš da li joj nije neprijatno dok pozira. To otvara vrata bilo čemu. Od tog trenutka, kao kreator, ti više ništa ne radiš", izjavio je.

Rekao je i da ne vjeruje ni jednu jedinu riječ iz optužbi Templera, kao i da je optužba protiv njega dovela do toga da ga ekskomuniciraju iz modne industrije, a do tog trenutka je bio obožavan.

Modni fotografi Mario Testino i Brus Veber su takođe bili optuženi za seksualno uznemiravanje ove godine, dok je Kejt Apton prozvala osnivača brenda Guess Pola Marćana jer je "seksualno i emotivno uznemiravao žene".

Lagerfeldu je problematično što žene dijele svoja traumatična iskustva decenijama nakon što su ih imala.

"Ono što me je šokiralo su sve te starlete kojima je trebalo 20 godina da se sjete šta se desilo. To i činjenica da nema svjedoka optužbi", rekao je.

Na kraju je dodao da mrzi Harvija Vajnstina.

"Mrzim ga. On nije onaj za koga bi se reklo da je muškarac od riječi", zaključio je.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari