1
min read
A- A+
Pročitano

Manekenka tužila organizatore izbora za mis svijeta

02/12/2019 - 11:52
Autor:Fos Media
1193 pregleda

Manekenka iz Ukrajine je tužila ljude koji stoje iza izbora za Mis svijeta pošto je diskvalifikovana iz tog takmičenja jer ima dijete.

Foto

Foto: Profimedia

Veroniki Didušenko je zabranjeno da predstavlja Ukrajinu na takmičenju Mis svijeta koje je zakazano za 14. decembar i izgubila je titulu mis Ukrajine 2018. iz istog razloga. Lentu su joj skinuli nekoliko sati pošto je u svojoj zemlji proglašena za najljepšu, a činjenica da je razvedena je dodatno zakomplikovala stvar.

Organizatori su objasnili da za sve takmičarke važi isto pravilo, a ono glasi da misice ne smiju biti udate niti smiju biti majke. Veronika je sada podigla tužbu u Londonu protiv organizatora pozivajući se na takozvani Equality Act 2010 koji u Engleskoj štiti ljude od diskriminacije. Ona traži da se promijene zastarjela pravila i kaže da ona ne oslikavaju svijet 2019. godine a na društvenim mrežama je pokrenula haštag #righttobeamothe, prenosi Noizz.rs.

Ova 24-godišnjakinja je diplomirala na univerzitetu pre nego što je započela da se bavi modelingom.

-Zaista je bilo ponižavajuće kada su me diskvalifikovali. Nisam vjerovala da će danas uraditi tako nešto - rekla je. Ona priznaje da je znala za pravilnik kada se prijavila za Mis Ukrajine prošle godine, ali isto tako su je organizatori iz Ukrajine molili da se prijavi jer je poznati model. Radila je za poznate svjetske kuće kao što su Maison Margiela i Escada, učestvovala je na Nedjelji mode u Parizu i zaštitno je lice ukrajinskog nakita Zarina. Veronika stoji i iza humanitarnog projekta pod imenom Young Einsteins Ukraine koji pronalazi djecu bez roditelja koja su talentovana za matematiku i nauku i priprema ih za upis na fakultet", piše Noizz rs.

Čelnici organizacije Mis svijeta uprkos svemu i dalje brane pravilnik. Kako kažu - pravila su tu da bi se zaštitili najbolji interesi djece.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari