2
min read
A- A+
Pročitano

„Moda pokazuje svijetu ko smo i šta želimo da budemo“ (FOTO)

28/04/2020 - 10:33
Autor:Violeta Rovčanin
633 pregleda

Modelingom se bavi od svoje trinaeste godine. Pohađa školu za modni dizajn, prati trendove i što je najbitnije prilagođava ih sebi. Dio je brojnih modnih priča i od mode, kaže, nikada neće osustati. Modni dizajn ili modeling biće ono čemu će uvijek vraćati. Želja mu je da njegovo lice zablista sa svjetskih modnih bilborda i da u modelingu prikaže nešto novo i sasvim drugačije. Upoznajte Raduna Bakića, mladića iz Podgorice koji, slobodno možemo reći, živi modu.

Foto

Foto: Privatna arhiva

„Citiraću Blair Waldorf: ’Moda je najmoćnija umjetnost koja postoji. To je kretanje, dizajn, arhitektura, muzika i književnost u jednom. Moda pokazuje svijetu ko smo i šta želimo da budemo’. Moji prvi koraci su bili jako zanimljivi, da ne kažem smiješni. Trebalo mi je vremena da shvatim poentu tog posla,  da shvatim kako funkcionišu ljudi, kako se postaviti i odnositi prema poslu“, počinje Radun priču za FOS.

Sve je počelo od polaska u modnu školu za koju mu je podsticaj dala sestra. A dana, par godina kasnije, Radun je dio brojnih modnih događaja i projekata.

„Projekat na koji sam najponosniji jeste kampanja za Antony Morato. Ima tu još mnogo dražih projekata ali ovo je nešto što je za sada najviše pažnje izazvalo. Posebnu inspiraciju u cijelom modnom svijetu za mene predstavlja Olivier Rousteing, glavni i kreativni direktor modne kuće Balmain koji je nedavno i lajkovao jednu moju fotku u njegovom dizajnu“, kaže naš sagovornik.

Njegov stil opisuje kao hrabar, nesvakidašnji i ekscentričan a to pokazuju i reakcije pratilaca na Instagramu gdje ga prati skoro 15 hiljada osoba. Publicitet na društvenim mrežama za ovu vrstu posla je, smatra Bakić, i te kako važan.

„Instagram je nešto što je jako, jako bitno u bavljenju javnim poslom. Instagram mi je pomogao da moje fotografije dođu do velikih svjetskih lica koje prepoznaju moj trud i rad. Kada inspirišem nekoga, a inspirišem mnoge, to je najveća satisfakcija koju neki umjetnik može da doživi. Hvala svim ljudima koji u meni vide nešto posebno. Baš oni su moj vjetar u leđa“, kaže Radun za FOS.

No, da bi bili zanimljivi i uspješni morate konstantno raditi na sebi, usavršavati se i kako smatra naš sagovornik - mijenjati se.

„Bitno je da nisi dosadan ljudima koji te prate. Da konstantno pokazuješ nešto novo i drugačije. Na kraju krajeva, svi smo tu da bi ostavili neki trag koji će se pamtiti“, navodi Bakić i dodaje:

„Ključ uspjeha leži u istinskom prihvatanju sebe i oslobađanju od tuđeg mišljenja, ne samo u svijetu modelinga već i u bilo kojem životnom pozivu.“

Na društvenim mrežama ali i privatno, možete ga vidjeti u najraznovrsnijim odjevnim kombinacijama koje privlače pažnju. No šta je sada u trendu što se tiče modne scene?

U trendu je minimalizam, opušteno, pastelne boje. Tu su naravno i velike tašne, korseti, mom jeans...“, kaže Bakić.

Od modelinga neće odustati pa sada ovaj 17-godišnjak ima velike planove.

„Moji dalji planovi svakako ostaju bazirani na modnu priču,sad da li će to biti modeling ili modni dizajn, procijeniću vremenom.“

Ne krije da ima brojne želje kada je u pitanju moda a kako bolje i završiti razgovor nego jednom od njih.

„Moja modna želja jeste da se moje lice nađe jednoga dana i na Times Squeru... Skromno zar ne“, zaključuje Radun za kraj razgovora.

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari