1
min read
A- A+
Pročitano

Na aukciji donje rublje Hitlerove ljubavnice, početna cijena 900 eura

14/09/2019 - 22:57
Autor:Fos Media
279 pregleda

Svileno donje rublje Eve Braun, koja je u istoriji ostala poznata kao ljubavnica Adolfa Hitlera, prodaje se na aukciji, a najniža očekivana cijena je 900 eura.

gettysburgmuseumofhistory

Foto: Gettysburg Museum of History

Njeno rublje čuvao je kolekcionar predmeta i stvari iz Drugog svjetskog rata. Napravljene su u Bavarskoj 1944. godine.

Aukciju organizuje britanska kuća Humbert & Ellis u Nortemptonširu 19. septembra.

"Ovo je vjerovatno najneobičnija stvar koju sam ponudio na aukcijama vojnih predmeta. Ovo je vrlo privatno i lično. Iako nema tačan dokument koji dokazuje porijeklo, a nismo ni očekivali da tako nešto postoji, boja i tekstura su u skladu s tom dobi, a na oba komada su lični inicijali Eve Braun. Također, potiču iz jedne od najznačajnijih zbirki Drugog svjetskog rata koje su u privatnom vlasništvu više od pola stoljeća", rekao je vlasnik aukcionarske kuće Džonatan Humbert.

Eva Braun je upoznala Hitlera 1929. godine kada je imala 17 godina, a on 40 i postali su ljubavnici. Do 1936. godine bila je dio njegovih ukućana, ali nije prisustvovala zvaničnim događajima s njim. Početkom aprila 1945. godine kada su gubili rat, otputovala je k njemu, vjenčali su se i odmah potom izvršili samoubistvo - ona cijanidom, a on pucnjem u glavu, prenosi Klix.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari