1
min read
A- A+
Pročitano

Najčešće greške pri kupovini obuće

25/02/2020 - 21:23
Autor:Fos Media
145 pregleda

Znate li na koja pravila treba obratiti pažnju pri kupovini obuće? Ovih nekoliko savjeta stručnjaka sigurno će vam pomoći u narednoj posjeti prodavnici obuće.

Foto

Foto: Unsplash.com

Dizajner obuće Ritč Erani kaže da kupovina cipela nije lagan zadatak, a pronalaženje odgovarajućeg para nekada je zahtjevna misija. Uobičajena greška prilikom kupovine je pokušaj da se pronađe jedinstveni par koji se slaže sa svim odjevnim predmetima u ormaru kupca.

"Jedan par cipela ne ide podjednako dobro sa suknjom ili pantalonama, bez obzira je li riječ o otmenoj ili ležernoj odjevnoj kombinaciji. Trebalo bi imati najmanje tri različita para cipela za svakodnevnu upotrebu", objašnjava dizajner za Insider.

Erani dodaje da prije kupovine treba promisliti kakva nam je obuća potrebna, kako bi se napravila jasna razlika između potreba i želja: "Nekada se obuća koja je potrebna razlikuje od kompletne ponude u trgovini".

Karijeru je započeo prije 16 godina, kada je s bratom otvorio prodavnicu CHUCKiES u Njujorku. U ponudi su bili modeli kreatora poput Kloe i Balenciaga. Godine 2012. kreator je pokrenuo vlastitu liniju cipela Ritch Erani NYFC, a njegove modele nosile su zvijezde poput Madone i Bijonse.

Erani kaže da PVC cipele nijesu za svaku priliku. Prozirne potpetice često nose Bijonse i Kajli Džener, a pojedine modele dizajnirao je Erani.

"Vrlo su lijepe. Bijonse nosi cipele koje sam kreirao tako da izgleda kao da joj je stopalo mokro. Izgledaju prelijepo kada se nose na pravi način. Teško je gledati jeftine PVC cipele, jer prije svega nisu udobne. Volim kristalni izgled potpetica, izgledaju svježe i novo", objašnjava kreator i dodaje da su najgori trendovi u modnoj industriji cipela nastali s pojavom Ugg čizmi i japanki.

"Ugg čizme su veoma tople, ali nemaju čvrst luk na prstima. Dobijate stabilnost tek kada probate drugu čizmu. Postoje ljudi koji čitavo ljeto provedu u japankama, a zimu u Ugg čizmama. Ne treba vas čuditi što se stopalo širi, pa nekada postane četvrtasto", objašnjava dizajner i dodaje da se japanke nose na plaži ili bazenu, nikako na ulici.

Izvor: Klix.ba

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari