2
min read
A- A+
Pročitano

"Noć mode": Stanari Doma za stare u Risnu oprobaće se na modnoj pisti (FOTO)

29/08/2019 - 12:45
Autor:Violeta Rovčanin
1686 pregleda

Druga po redu manifestacija „Noć mode“ biće održana 14. septembra u Domu starih „Grabovac“ u Risnu. U modelima dizajnerke Nade Koljenšić, zablistaće štićenici doma, a još jedno veče biće im obilježeno odličnim druženjem i jednim nezaboravnim iskustvom.

Foto: Jefto Bjelica - (Sa prošlogodišnje manifestacije)

Foto: Jefto Bjelica - (Sa prošlogodišnje manifestacije)

„Prošle godine smo negdje i najavili, poslije prvog održanog događaja, da će ova manifestacija prerasti u tradiciju koju ćemo organizovati iz godine u godinu, sa puno ljubavi, posvećenosti i dosta noviteta“, kaže za FOS Nataša Milosavljević, jedna od organizatorki manifestacije.

Ideja za ’Noć mode’ u Grabovcu je došla, priča, sasvim spontano. Organizuje je modna agencija AR Scouting.

„Gost sam Doma starih od 2015. kada sam kao Mis Crne Gore prvi put posjetila tu ustanovu. Mogu slobodno reći, ljubav na prvi susret. Volim ja njih, vole oni mene. Obilazim ih često, provodimo vrijeme skupa, družimo se, pričamo a i zapjevamo. Na jednom od izleta koji sam organizovala za njih, u dogovoru sa upravom i zaposlenima se rodila ta ideja. Pitala sam ih da li bi i oni voljeli da se oprobaju u ulozi modela i odgovor je bio pozitivan. Za 15 dana smo sve dogovorili i krenuli u realizaciju, kako bi što prije ispunili njihovu želju“, priča Milosavljević.

Program počinje u 20 sati a zamišljen je u dva bloka. Pistom će prošetati 16 modela, stanara Doma starih „Grabovac“.

Foto: Jefto Bjelica - (Sa prošlogodišnje manifestacije)

„Gospođe u poznim godinama pojaviće se u kreacijama dizajnerke Nade Koljenšić koja je specijalno uradila mini kolekciju za njih. Kolekcija je rađena po njihovim mjerama ali i željama počev od boja pa do toga šta bi voljele da nose tu noć. Dominiraju haljine i kompleti. Takođe, gosti će iste večeri imati priliku da pogledaju novu kolekciju dizajnerke pod nazivom ’Šabajići’, inspirisanu pričom o tom selu. Biće to jedan lijepi spoj mladosti i ljudi u poznim godinama na sceni. Takođe, u skladu sa željama biće prikazano i osam muških modela“, kaže Milosavljević za FOS.

S obzirom na to da su i prošle godine organizovali manifestaciju utiske je, priča Nataša, teško opisati riječima.

„To morate vidjeti. Mjesecima su prepričavali tu noć, razmišljali o novom događaju, iskazivali zahvalnost svim ljudima koji su im omogućili da dožive takvo iskustvo. Otkriću vam da su neke dame prvi put koristile usluge profesionalnih šminkera i bile uzbuđene jer se tim potrudi da ispuni sve zahtjeve i učini ih mlađima. Gosti su dali posebnu energiju i podršku da se osjećaju bitnim i da pokažu da i mi mlađi ne zaboravljamo ruku koja nas je othranila i odgojila.“

Jedini kriterijum da učestvuju na reviji je, kako kaže Milosavjević, da stanari Doma to žele.

„Imali smo ljude u kolicima, sa hodalicama, štakama. Žao mi je što bude toliko prijavljenih a ne mogu svi da učestvuju. Ali, trudićemo se svake godine da i drugima pružimo priliku“, kaže Milosavljević.

Revija će osim predstavljanja modela biti propraćena i posebnim programom.

Foto: Jefto Bjelica - (Sa prošlogodišnje manifestacije)

„Ove godine imamo puno noviteta. Događaj će biti na otvorenom a specijalni gost večeri je veliki čovjek i muzička zvijezda Željko Samardžić u čijem glasu ćemo uživati 14. septembra. Da sve to bude divno ispraćeno pobrinuće se bivša mis i voditeljka događaja Nikolina Lončar Radonjić a učesnike očekuju i brojni pokloni a dizajnerka Nada Koljenšić će svoju kolekciju pokloniti damama“, zaključuje Milosavljević za FOS.

Pročitajte još:

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari