1
min read
A- A+
Pročitano

Kako će izgledati putovanje avionom poslije virusa korona?

01/05/2020 - 9:22
Autor:Fos Media
411 pregleda

Možda ćete nositi masku, srednje mjesto u redu moglo bi biti stalno prazno, a novi saputnik u avionu mogli bi biti "nebeska" čistačica ili čistač. Dobro došli na putovanje avionima po svijetu poslije korona virusa.

Foto

Foto: Pixabay

Ne možemo sa sigurnošću znati šta će se događati u avio-industriji, ali se zna da kada se ukinu mjere uvedene zbog pandemije koronavirusa, putovanje avionom će biti potpuno drugačije od onog kako ga pamtite, prenosi njemačka agencija dpa.

Promjene uključuju i prestanak posluživanja hrane kod nekih aviokompanija, što znači da će ti obroci koji su se vratili poslije velike recesije ponovno nestati. .

U avio-industriji jedino što je stalno je promjena, tako da se treba pripremiti za nova pravila, još "novih normi" i razlike u cijenama avionskih karata, prenosi Hina.

Vaša stjuardesa ili stjuard će vjerovatno nositi masku, kao i vi, obvezno ili po izboru. Kompanije Junajted, Amerikan, Frontijer i DžetBlu su već najavile da će od svog kabinskog osoblja tražiti da nose maske. Delta nalaže nošenje maske ako stjuardi neće moći da održe socijalnu distancu, a na nošenje maski ih podstiču i druge kompanije.

DžetBlu traži maske i za putnike. Međutim, iako ih kompanija ne zahtijeva, preporučljivo je da se nose. Kod nekih prevoznika vidjećete upražnjena sjedišta u sredini kako bi se držao razmak između putnika, javlja Hina.

Ako smanjenje popunjenosti neće biti ekonomski održivo italijanska kompanija Aviointeriors ima nekoliko predloga. Jedan je drugačija postavljena sjedišta nazvana Janus, u kojima je središnje u redu od tri sjedišta obrnuto u odnosu na druga, uz prozirne pregrade kako ne bi bilo direktnog kontakta između saputnika.

Drugo rješenje je "Glassafe" i predstavlja pregrade među sjedištima, što znači i više površina za čišćenje. To nas dovodi do još jedne osobe u avionu - avionskog čistača ili čistačice.

Prema riječima Šašanka Nigama, direktora konsultanstske kompanije za marketing u avio-industriji, ta osoba bi bila zadužena za stalno čišćenje "često dodirivanih površina u avionu".

Ova kompanija u svom izvještaju daje 70 sugestija za sprječavanje širenja virusa u avionima. Neki predlozi su vrlo jednostavni, poput dezinfekcije posuda za odlaganje stvari tokom bezbjednosne provjere na rendgenu na aerodromima, uklanjanje časopisa iz pretinaca u avionu.

Neki stručnjaci predlažu uvođenje "zdravstvenog pasoša", koji bi bio nešto poput potvrde o vakcinaciji koju su putnici nekada morali da nose. Ona bi potvrđivala da je putnik preležao kovid-19 ili da je vakcinisan.

Strahoviti gubici koje će aviokompanije pretrpjeti ove godine vode logičnom pitanju: hoće li viša cijena avio-karte biti dio strategije oporavka vazuhoplovstva? Možda ne odmah, kažu upućeni, prenosi Hina.

"Ako će socijalno distanciranje biti obavezno to bi moglo imati ogroman uticaj na cijene", rekao je Bret Šnajder, bivši zaposleni jedne aviokompanije i osnivač firme "Cranky Flier and Cranky Concierge".

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari