1
min read
A- A+
Pročitano

Odgođeno putovanje balonom između Hongkonga i Singapura zbog porasta infekcije

21/11/2020 - 14:52
Autor:Fos Media
76 pregleda

Singapur i Hongkong odgodili su putovanje balonom koje je trebalo da počne od sjutra sa ciljem jačanja turizma oba grada, jer je u Hongkongu zabilježen porast infekcija korona virusom. Putovanje balonom je odgođeno za najmanje dvije nedjelje, rekao je hongkonški ministar trgovine i ekonomskog razvoja Edvard Jau na konferenciji za novinare.

Foto

Foto: Pixabay

Aranžman omogućava posjetiocima da putuju bez obaveznog karantina pod uslovom da se testiraju na koronavirus prije i poslije putovanja. Hongkong je danas prijavio 43 nova slučaja koronavirusa, uključujući 13 lokalnih infekcija kojima nije moguće utvrditi izvor zaraze, prenosi agencija Beta.

"Da bi bilo koja šema bila uspješna, mora da bude u skladu sa očuvanjem javnog zdravlja, i bezbjedna za obje strane", rekao je Jau.

Prema prvobitnom sporazumu, putovanje vazdušnim balonom se ukida ako se u nedelju dana registruje više od pet lokalnih infekcija u Singapuru ili Hong Kongu koje nije moguće pratiti. Trenutni prosjek nepovezanih slučajeva u Hong Kongu je četiri. Iako prosjek od pet nije dostignut u Hong Kongu, balon je suspendovan poslije današnjeg razgovora hongkonškog ministra trgovine i singapurskog ministra.

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari