1
min read
A- A+
Pročitano

Samo za najhrabrije: "Stazom smrti" do drevnih Taoističkih hramova

22/07/2019 - 17:50
Autor:Fos Media
373 pregleda

Ako volite adrenalinsku groznicu i da planinarite onda je najopasnija staza u Kini prava stvar za vas. Ova staza vodi do drevnih Taoističkih hramova u kojima se izučavaju kineske borilačke vještine.

Foto: Instagram

foto: Instagram

Planina Hua se nalazi u blizini grada Huain u provinciji Šensi, to je jedna od pet velikih planina Kine i ima dugu istoriju religijskog značaja. Njena nadmorska visina je 2.160 metara i krase je razne oštre litice sa kojih se mogu uočiti prelijepi pejzaži. 

Ovo su razlozi zbog kojih se mnogih iskusni planinari opredjeljuju da je posjete i osvoje, navodi portal "When on Earth", prenosi B92.

Poznata "smrtonosna staza" koju čine uski prolazi i nekoliko tankih greda čine ovu putanju najopasnijom na svijetu. Za ovaj put nije vam potrebna nikakva posebna oprema, samo se svima savjetuje da budu na oprezu i da imaju jaku koncentraciju. 

Najveća opasnost na stazi su ostali planinari, kojih ima najviše u ljetnjoj sezoni. Osim užeta koje obezbjeđuje sigurnost putnika, naći ćete se u o konstantnoj opasnosti.

Mnogi turisti će se oprobati na ovom opasnom putu kako bi stigli do drevnih Toističkih hramova na drugoj strani planine Hua, u tim hramovima su nastale tradicionalne kineske borilačke vještine.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari