1
min read
A- A+
Pročitano

"Selfimanija" primorava stanovnke londonskih ulica da se isele iz svojih domova (FOTO)

02/07/2019 - 10:43
Autor:Fos Media
386 pregleda

Stanovnici britanskih ulica koje predstavljaju najpopularnije lokacije za fotografisanje, primoreni su da se isele iz svojih domova zbog invazije turista opsjednutih selfijima.

foto

Foto: Instagram

Vlasnici prelijepih kuća u Noting Hilu i Kotsvoldu ispred svojih pragova nailaze na preko 3.000 turista dnevno, koji su došli da se slikaju pored njihovih atraktivnih domova zarad nekoliko lajkova na društvenim mrežama. 

„Fanatici“ društvenih mreža imaju naviku da se odmaraju na pragovima ovih kuća, pa čak i da naprave mali piknik, kako bi uslikali što bolju fotografiju za Instagram ili Snepčet, i to bez ikakve dozvole dobijene od strane vlasnika.

Većina vlasnika se navikla na taj fenomen, a jedan od žitelja je čak stavio kutiju na svoj prag sa molbom „instagramerima“ da u nju ostave jednu funtu u humanitarne svrhe, pošto se prethodno slikaju na tom mjestu. 

Neki od starijih građana ovih ulica, međutim, više nisu u stanju da izlaze na kraj sa mladim turistima.

Devedesetogodišnja Ingrid, koja proteklih 40 godina živi u Noting Hilu, ima sve manje strpljenja za takvo ponašanje turista. 

„Najgore je to koliko umiju da budu drski i nepristojni“, dodaje ona. 

A kada je njena ćerka pokušala da zamoli turiste da se sklone sa njenog praga, počeli su da viču na nju a neki su čak i psovali. Ingrid nije jedina stara osoba koja zbog toga mora da spakuje svoje kofere i nađe novo prebivalište, piše B92.

Zakon prosto nije na strani stanara ulica kakva je Noting Hil.

Jedino što oni mogu da urade je da okače znak „zabranjeno fotografisanje“ ispred svojivih kuća ili da za to lično zamole mlade koji su prešli toliki put zarad jedne fotografije.

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari