1
min read
A- A+
Pročitano

Za 50 miliona eura možete kupiti crkvu iz 19. vijeka pretvorenu u vilu sa bazenom

17/05/2020 - 21:55
Autor:Fos Media
394 pregleda

Neobično zvuči, ali u Najtsbridžu u zapadnom Londonu crkva iz 19. vijeka je pretvorena u nevjerovatno luksuznu vilu sa sedam spavaćih soba, bazenom, saunom i teretanom i trenutno je oglašena na prodaju za pedeset miliona eura, deset miliona manje nego prije pandemije.

foto

Foto: Agencije

Gledana spolja, ova luksuzna vila izgleda kao crkva, sa prekrasnim kamenim stubovima i svodovima. Kada se zakorači unutra, otkriva se nevjerovatno moderna kuća iz snova sa sedam spavaćih soba, prostranim dnevnim boravkom, trpezarijom i kuhinjom, a sve to okruženo autentičnim prozorima sa kojih se pruža predivan pogled.

Površina kuće je 1.125 kvadratnih metara i nalazi se pod zaštitom države u drugoj kategoriji spomenika kulture. Pored uobičajenih pogodnosti jednog luksuznog doma, ovdje se može uživati u veličanstvenoj sobi za prijem koju krase stropovi visoki 12 metara ukrašeni hrastovim gredama.

Na raspolaganju je i cijeli sprat namijenjen za odmor i rekreaciju koji uključuje bazen, teretanu, spa-centar, saunu, slanu sobu i kućni bioskop. Naravno, tu je i bar.

yfbcbx

Foto: Agencije

Kuća obiluje detaljima kojima bi se potencijalni vlasnik mogao hvaliti na društvenim mrežama. Na primjer, policama za knjige koje se protežu do plafona, zajedno sa merdevinama ili zadivljujućim spiralnim stepeništem, mada kuća posjeduje i lift obložen staklom za one koje mrzi da se penju pješke.

Inače crkvu je projektovao arhitekta Belgrejv skvera, poznati Džordž Basevi, 1838. godine. Londonska biskupija ju je prodala 1998. godine za 1,5 miliona eura i bila je vlasništvo Alana Bublila, libretiste, čuvenog po mjuziklu Gospođica iz Sajgona, koji ju je posle šest godina prodao izvjesnom biznismenu za skoro 15 miliona eura. Posle uloženih 10 miliona u renoviranje, crkva-kuća se ponovo našla na tržištu nekretnina po cijeni od 50 miliona evra, kaže se, 10 miliona manje od prvobitno tražene sume, prenosi RTS.

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari