1
min read
A- A+
Pročitano

"Zemlja vatre" nudi raskošnu prirodu, ali i najjeftinije pivo na svijetu (FOTO)

16/06/2019 - 16:28
Autor:Fos Media
315 pregleda

Ova država moli da joj "pružite priliku".

Foto

Foto: Instagram

Azerbejdžanska turistička zajednica pokrenula je kampanju pod nazivom "Take a Look", a cilj im je da do 2023. godine udvostruče broj turista koji sada posjećuje zemlju.

Iako je jedna od najbrže rastućih turističkih zemalja na svijetu, Azerbejdžan nije i dalje previsoko rangiran na "listama omiljenih destinacija" ljubitelja putovanja.

Iz tog razloga država moli da joj "pružite priliku" i da razmislite i isplanirate put u "Zemlju Vatre". 

Prije dvije godine Azerbejdžan je uveo mogućnost apliciranja za vizu "onlajn", koja umnogome olakšava posjetu ovoj zemlji, a dobra je vijest i da su dobijanje viza pojednostavili Kazahstan i Uzbekistan, piše Punkufer.

Poslednjih godina zemlja je doživjela ekonomski procvat, a razlog tome je naftna industrija.

U glavnom gradu niklo je mnoštvo modernih zgrada i objekata, kojih je iz dana u dan sve više, ali odlična vijest je da vas ovdje čekaju sjajna priroda, istraživanje sela i mogućnost planinarenja.

"Take another look" otkriva posebnosti Azerbejdžana. Domaćini jedva čekaju da podijele svoju kulturu, kuhinju i zemlju s gostima.

Uostalom, hiljadama godina putevi koji prolaze našom zemljom ugostili su mnoge putnike, trgovce i ostale“, izjavio je tada na promociji Florijan Sengsčmid, direktor turističke zajednice Azerbejdžana.

A da se posjeta ovoj predivnoj zemlji ne samo iskustveno, već i finansijski isplati, biće vam jasnije ako kažemo da pola litra domaćeg piva u restoranu košta manje od 70 centi, sok samo 25 centi, dok ćete u prodavnicama hleb moći da kupite za samo samo 13 centi.

 

Pročitajte i ovo:

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari