1
min read
A- A+
Pročitano

Glumci serije „Grudi“ podržali kampanju o prevenciji karcinoma dojke

22/10/2019 - 9:05
Autor:Fos Media
67 pregleda

Da prevencija i rano otkrivanje karcinoma dojke mogu spasiti život i da redovan odlazak na preglede nema alternativu, poručili su glavni glumci serije i filma „Grudi“, čiji je pokrovitelj Ministarstvo zdravlja Crne Gore.

foto

Foto: Ministarstvo zdravlja

Mira Banjac, Marija Škaričić, Dubravka Drakić, Peđa Bjelac i Vojin Ćetković podržali su kampanju Ministarstva zdravlja povodom mjeseca borbe protiv karcinoma dojke i poslali poruke o važnosti preventivnih pregleda.

Oni su u svojim porukama ukazali na neophodnost brige o sopstvenom zdravlju, te redovnim odlascima kod ljekara kako bi se smanjio broj žena koje obolijevaju i umiru od bolesti koja danas u značajnoj mjeri opterećuje svjetsku populaciju i vodeći je uzrok smrtnosti.

Sjajna glumačka ekipa pod rediteljskim autoritetom Marije Perović aktuelizovala je u svom igrano-dokumentarnom serijalu 'Grudi' ideju o spoju činjenica i emocija, kao i podizanju svijesti populacije da je potrebno  stalno, više i u različitim formatima govoriti o zdravstvenim izazovima, ali i drugim psihološko-socijalnim segmentima koje oni donose.

Ministarstvo zdravlja je prepoznalo ideju koju promoviše serija, dok su u dokumentarnom dijelu stručne sugestije iznijeli i eminentni profesionalci iz svojih oblasti: psiholog Danijela Medojević Rakočević, načelnik Klinike za onkologiju Kliničkog centra Crne Gore dr Vladimir Todorović, Nacionalna koordinatorka skrining programa u Crnoj Gori dr Đurđice Ostojić, kao i ginekologa podgoričkog Doma zdravlja dr Milovan Jovanović.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari