1
min read
A- A+
Pročitano

Istraživanje pokazalo: Žene su srećnije bez djece ili muževa

25/05/2019 - 22:57
Autor:Fos Media
614 pregleda

Neudate i žene bez djece su najsrećnija podskupina u populaciji i vjerovatno je da će živjeti duže od onih žena koje su u braku i koje odgajaju djecu, tvrdi vodeći stručnjak za sreću.

foto

Ilustracija

Profesor Pol Dolan sa Londonske škole ekonomije je, obraćajući se na festivalu Hej, izjavio kako najnoviji dokazi pokazuju da tradicionalni principi koji se koriste za mjerenje uspjeha nisu bili u korelaciji sa srećom - naročito kod žena u braku i žena s djecom.

"Udate žene su srećnije od drugih podskupina stanovništva, ali samo kada se ankete vrše u prisustvu njihovog supružnika. Kad supružnik nije prisutan: podaci su porazni", rekao je profesor Dolan.

Naveo je da određene parove prate tokom vremena, poručivši da bi se muškarci trebali vjenčavati, ali ne i žene udavati.

"Muškarci imaju koristi od braka jer su se 'smirili', manje rizikuju i zarađuju više novca. Generalno, žive nešto duže. Udate žene, s druge strane, trpe više i umiru ranije. Najzdravija i najsrećnija podgrupa stanovništva su žene koje se nikada nisu udavale ili nisu imale djecu", kazao je on.

Profesor Pol Dolan je autor knjige Happy Ever After, u kojoj su navedeni rezultati ankete sprovedene u Sjedinjenim Američkim Državama, a koja se odnosi na korišćenje vremena u poređenju sa zadovoljstvom različitih potkategorija stanovništva. 

Istraživanje je pokazalo da su veći nivo sreće prijavile one žene koje su bile u braku od onih koje to nisu, ali samo dok je njihov suprug bio u prostoriji.

Uprkos blagodetima ženskog načina života bez djece, Dolan je rekao da postojeća naracija da su brak i djeca znakovi uspjeha može biti stigma koja neke žene navodi da se osjećaju kao nesrećne.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari