1
min read
A- A+
Pročitano

Med i cimet - prijatelji zdravlja

10/08/2019 - 22:56
Autor:Fos Media
397 pregleda

O djelotvornosti meda zna se kroz vjekove, a posebno je efikasan kad mu se doda cimet, pokazala su brojna istraživanja ne samo tradicionalne već i zvanične medicine. Postoje i jasne preporuke kako ga u ovoj kombinaciji treba konzumirati.

foto

Foto: Pixabay

* Osobe koje imaju povišen holesterol treba odjednom da popiju 4,5 dl čaja po izboru, u koji su prethodno dodate dvije kašičice meda i tri kašičice cimeta. Već posle dva sata nivo holesterola u krvi smanjiće se za 10 odsto.

* Ko pati od infekcije mokraćnih puteva, treba da pije čašu mlake vode, u kojoj su razmućene dvije kašičice cimeta i kašičica meda, ujutru i uveče, dok traje infekcija.

* Kod lošeg varenja i bolova u stomaku praćenih nadutošću treba pomiješati dvije kašičice meda i kašičicu cimeta. Mješavina uzeta neposredno prije jela smanjuje kiselinu i nadutost u želucu, a pomaže varenju, čak i najteže hrane.

* Kontinuirana upotreba meda jača imunološki sistem, a prije svega bijela krvna zrnca, važna za borbu sa bakterijama i virusima koji napadaju organizam.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari