1
min read
A- A+
Pročitano

Medicinsko čudo: Kineskinja se oporavila posle 72 sata u kliničkoj smrti

11/01/2019 - 7:19
Autor:Fos Media
642 pregleda

Jedna 26-godišnja Kineskinja u istočnoj provinciji Fudžijan oporavila se posle 72 sata kliničke smrti.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Ona je prvog januara hitno dovedena u bolnicu, srce joj je ubrzano lupalo, a zatim stalo. Pošto je izgubila svijest, doktori su konstatovali miokarditis – zapaljenje srčanog mišića, i ona je priključena na instrumente.

"Mašina koju koristimo može da obavlja funkcije srca i pluća. Na taj način održava dotok krvi u srce nakon srčanog zastoja", objasnio je Jang Čengbin iz bolnice Univerziteta Sijamen.

Srce pacijentkinje, međutim, nije zakucalo ni posle dva sata. Ljekari, međutim, nisu htjeli da je proglase mrtvom, iako u terminima kliničke medicine, više nije bila živa. Umjesto toga poslali su je na Odjeljenje intenzivne njege gdje su održavali njeno srce, pluća i bubrege. 

"Ona je tako mlada, nikada prije nije bila bolesna. Tako da sam rekao da ću učiniti sve što je u mojoj moći da preživi", kazao je Zang Minvei sa Odeljenja intenzivne njege, prenio je RTS.

Sledećeg jutra njeno srce je ponovo počelo da pumpa krv, a u naredna 72 sata povratila joj se i svijest.

"Kada je otvorila oči pitao sam je da li je žedna i da me uhvati za ruku ako jeste. Kada je to učinila, shvatio sam da nam se vratila", ispričao je doktor Zang.

 

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari