1
min read
A- A+
Pročitano

Sve blagodeti morske soli

09/08/2018 - 20:22
Autor:Fos Media
269 pregleda

Prirodna morska so je zdrava i ima terapeutska svojstva. Nastaje prirodnim procesima isparavanja slane vode, pri čemu svi njeni sastojci ostaju sačuvani. Zahvaljujući više od 80 elemenata u sastavu, morska so čudotvorno djeluje na zdravlje, kožu i kosu.

a

Foto: Thinkstock

U morskoj soli, uz natrijum hlorid, nalazimo osamdesetak različitih elemenata u tragovima, poput kalijuma, magnezijuma i mangana, stoga će učiniti čuda za vaše zdravlje, kožu i kosu.

Morska so ima alkalni učinak koji pomaže u balansiranju stepena kiselosti u tijelu, pa tako eliminiše potencijalne rizike fatalnih bolesti.

Može ojačati imuni sistem, a tada tijelo postaje otpornije na razne autoimune bolesti poput gripa, alergije i sl.

Ima značajne učinke na kardiovaskularni sistem. Naučnici su dokazali da redovno uzimanje morske soli razmućene u vodi može znatno smanjiti količinu lošeg holesterola u tijelu. Takođe, drži krvni pritisak pod kontrolom i reguliše nepravilan rad srca, piše Lepota i zdravlje.

Metabolički poremećaji, poput dijabetesa, mogu se uspješno tretirati i liječiti morskom solju, jer ona pomaže smanjenju količine šećera u krvi.

Više od 20% natrijuma u našem tijelu akumulira se u kostima, koje se pak oštećuju usled nedostatka minerala u krvi i tjelesnim tečnostima. Dodavanjem morske soli u ishranu možete izbjeći i usporiti osteoporozu.

Pročitajte još:

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari