1
min read
A- A+
Pročitano

Tri navike pred spavanje koje doprinose bržem starenju

10/10/2018 - 22:55
Autor:Fos Media
389 pregleda

Dermatolog Parviša Patel otkrila je za portal Women’s Health svakodnevne navike koje štetno uteču na našu kožu.

a

Foto: Thinkstock

Spavanje na strani

“Gravitacija pobjeđuje kad spavamo na licu”, rekla je Patel. Znakovi spavanja na licu vidljivi su odmah ujutro. Natečene oči i lice otkrivaju da spavamo na strani, odnosno da jedan dio lica uranjamo u jastuk, a vremenom će ovo rezultirati smanjenjem proizvodnje kolagena koji je zaslužan za elastičnost kože. Patel savjetuje spavanje na leđima, kako vam lice ne bi bilo u dodiru sa jastukom.

Ne čistite lice

Možda nekad zaboravite da prije spavanja skinete šminku ili se umijete. Ipak, ovaj korak nikako ne bi trebalo da preskačete! Čišćenje lica prije spavanja je nužno kako biste uklonili svu prljavštinu koja se na njemu nakupila tokom dana.

"Ako vježbate, pojačano se znojite ili ne skidate šminku pred spavanje, pore vam ostaju zatvorene. Ako imate masnu kožu i ne operete je prije spavanja, lice će vam biti još masnije”, rekla je Patel i dodala da svoje lice svakodnevno čisti kako bi se tokom noći iznova regenerisalo.

Pijete premalo vode

Voda nije važna samo za naš organizam, već ima bitnu ulogu i u njezi kože. Voda je važan dio kože i kad je ne pijemo dovoljno, koža gubi svoju elastičnost i čvrstinu. Takođe, suši se i stari. Patel savjetuje šest čaša vode svakodnevno.

Pročitajte još:

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari