1
min read
A- A+
Pročitano

Čudesni oporavak: Mačka nađena smrznuta u snijegu, veterinari se satima borili da je ožive (FOTO)

10/02/2019 - 19:55
Autor:Fos Media
986 pregleda

Mačka koja je nađena smrznuta u snijegu imala je neobično brz oporavak pošto su veterinari proveli sate boreći se za njen život.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Kada je mačka Flafi stigla u kliniku za životinje u američkoj saveznoj državi Montana, nije izgledala dobro, ali veterinari nisu željeli da odustnu od nje.

„Kada smo vidjeli Flafi, naše početne misli bile su kao i o bilo kom drugom pacijentu koji je u nevolji, da što prije odmrznemo ovu slatku djevojčicu“, izjavila je Andrea Duter, izvršni direktorka klinike za životinje „Kalispel“ (Animal Clinic of Kalispell).

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Temperatura tijela ove mace bila je toliko niska da se nije mogla registrovati na termometru. 

„Flafi je sve vrijeme imala otkucaje srca i nikada nije proglašena mrtvom, već zamrznutom. Počeli smo da je odmrzavamo različitim metodama, počevši od tople vode kako bismo rastopili snijeg i led“, objanila je Duterova.

Kakao je dodala, uslijedili su topli peškiri, fen za kosu, jastučići za grijanje, da bi joj se povratila temperatura.

Ne postoji garancija da će bilo koji metod medicinske pomoći biti uspješan. Flafi je imala sreću, zbog mladosti (tri godine) i volje za životom.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Najvažnija stvar koja je pomogla maci Flafi da ponovo stane na noge je brza reakcija njenih vlasnika, koji su je odmah doveli na kliniku za životinje. Oporavljena maca sada ponovo uživa u životu, prenosi RTS.

 

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari