1
min read
A- A+
Pročitano

Divlja puma lutala pustim Santijagom u vrijeme policijskog časa (VIDEO)

26/03/2020 - 14:12
Autor:Fos Media
367 pregleda

Divlja puma, koja je u potrazi za hranom dolutala s planinskog područja oko Santijaga i šetala praznim ulicama glavnog čileanskog grada u kojem je na snazi bio policijski čas zbog pandemije koronavirusa, uhvaćena je u utorak u zoru, saopštila je policija.

f

Foto: REUTERS/ Andres Pina

Puma je primjećena i uhvaćena u četvrti Nunoj u zajedničkoj operaciji policije, službe za poljoprivredu i stočarstvo (SAG) i osoblja gradskog zoološkog vrta.

"Ovo je nekada bilo njihovo prirodno stanište iz kojeg smo ih potisnuli", rekao je na konferenciji za novinare Marselo Đanoni, regionalni direktor SAG-a, misleći pritom na širenje čileanske prijestonice u kojoj danas živi gotovo 7 miliona stanovnika.

Životinja je stara oko godinu dana i teška oko 35 kilograma. Prevezena je u zoološki vrt, gdje će je stručnjaci ponovno pregledati.

"Puma nije povrijeđena i zdrava je", dodao je Đanoni.

Vlada je u nedelju u Čileu uvela policijski čas zbog širenja koronavirusa kojim je u ovoj zemlji u utorak bilo zaraženo 922 ljudi, a dvije su osobe umrle. Čile je 18. mart zatvorio svoje kopnene, avionske i morske granice, prenosi N1.

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari