1
min read
A- A+
Pročitano

Divlji vepar bježeći od ljudi skočio sa šestog sprata i poginuo

08/06/2019 - 19:43
Autor:Fos Media
1683 pregleda

Divlji vepar pronađen je danas mrtav u centru Beograda, pošto je preskočio ogradu na šestom nivou garaže na Obilićevom vijencu, javili su beogradski mediji.

foto

Ilustracija

Životinja je, kako se navodi, ušla u garažu na Obilićevom vijencu, radnici "Parking servisa" su pokušali da je istjeraju, a vepar je bježeći preskočio ogradu i poginuo.

Na društvenim mrežama pojavio se i snimak divlje svinje na Kalemegdanu koja je pokušala da se popne uz bedem tvrđave.

Divlje svinje su zbog povećanog vodostaja na Dunavu, preplivale i prešle na obale Novog Beograda i Zemuna, pa su ih poslednjih dana građani viđali na tim lokacijama.

Uprava za šume resornog ministarstva upozorila je ranije na potencijalnu opasnost od divljih svinja koje su prisutne na teritoriji opština Zemun i Novi Beograd, na potezu od bloka 30 do bloka 9, odnosno od Ušća do Zemunskog keja.

"Divlje svinje koje se nalaze na površinama van lovišta su vrlo uznemirene, pri čemu su određene ženke visokosuprasne, ili su se skoro oprasile, što maksimalno povećava nivo rizika", upozorila je Uprava za šume.

Uprava je navela da su na terenu uvedena dežurstva u organizaciji Lovačkog udruženja "Zemun", policije i "Veterine Beograd", koji preduzimaju mjere hvatanja, uspavljivanja i zbrinjavanja u prihvatilištu kojim gazduje LU "Zemun", kao i stalnog praćenja njihovog kretanja, uz preduzimanje svih neophodnih mjera.

"Radi lične bezbjednosti ljudi, kao i izbjegavanja nepotrebnog uznemiravanja koje može izazvati nekontrolisane reakcije i nepredvidivo kretanje divljih svinja, neophodno je da se izbjegavaju izlasci u priobalni dio Novog Beograda i Zemuna, a naročito u večernjim i noćnim satima, sve dok traje ova neposredna opasnost", upozorila je Uprava za šume.

Slična situacija je bila i 2014. godine kada su divlje svinje sklonjene i vraćene u prirodno okruženje. Mediji su i juče objavljivali snimke svinja koje su u noći između srijede i četvrtka pretrčavale ulice u Novom Beogradu.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari