1
min read
A- A+
Pročitano

Gradonačelnica Amsterdama razmatra zatvaranje Ulice crvenih fenjera

04/07/2019 - 22:54
Autor:Fos Media
521 pregleda

Gradonačelnica Amsterdama Femke Halsima razmatra zatvaranje čuvenog Red Light Districta (Ulice crvenih fenjera) zbog uslova u kojima se nalaze seksualne radnice i radnici.

Foto

Foto: FRITS ROUVOET

Halsima, prva žena na čelu glavnog grada Holandije i nekadašnja predsjednica Zelenih, izjavila je da građani treba da budu u mogućnosti da percipiraju taj dio grada bez prostitucije.

Napomenula je da joj je u cilju zaštita prava seksualnih radnika i radnica, ali i sprečavanje kriminala koji se odvija iza zatvorenih vrata, kao i smanjivanje probleme s lokalnim stanovništvom, prenosi N1.

Halsima planira da razmotri nekoliko predloga za budućnost tog dijela grada.

Jedan od njih je zatvaranje svih prozora na bordelima, drugi je premještanje poslovanja seksualne industrije na drugu lokaciju, a u trećem bi se fokusirala na mogućnost povećanja radnih mjesta za seksualne radnike i radnice.

Krajem ove godine gradonačelnica će predložiti završnu opciju kao i poslovni plan i zakonske posljedice, nakon čega će gradsko veće raspravljati.

Najavljene su i javne rasprave o budućnosti četvrti u kojoj se nalazi tristotinak prostora koji su povezani sa seksualnim radom. Na taj način žele da uključe same građane u cijelu priču kako bi se adekvatno pobrinuli za taj istorijski dio centra grada koji je u posljednjih nekoliko godina postao bučan centar za turiste.

Gradonačelnica je u saopštenju takođe navela da su seksualni radnici i radnice za pojedine turiste ništa više osim atrakcije za gledanje.

“Često im se rugaju i fotografišu ih bez dopuštenja”, dodala je, a spomenula je i značajan porast pranja novca i trgovine ljudima.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari