1
min read
A- A+
Pročitano

Internet vjenčanje uprkos koroni: Zvanice "prisustvovale" preko društvenih mreža

25/03/2020 - 14:45
Autor:Fos Media
331 pregleda

Diego Aspitia i Sofia Kugino, vjereni godinu dana, trebalo je da se vjenčaju 26. marta u crkvi i proslave sa 400 zvanica dva dana kasnije, međutim mjera opšte izolacije proglašena u Argentini primorala ih je da se vjenčaju preko interneta.

f

Foto: Shutterstock

"Vjenčanje je jedan od najvažnijih događaja u životu čovjeka. Nije bilo lako da kažemo sebi da treba da odustanemo. Ali stavili smo svoj san po strani zbog opšteg dobra", rekao je za Frans pres 42-ogodišnji Diego, zaposlen u drogeriji u Kordobi, u centru zemlje oko 700 kilometara sjeverozapadno od Buenos Ajresa.

Pošto je opšta izolacija stupila na snagu u cijeloj Argentini u petak, ceremonija je održana dan poslije, preko interneta.

Komšije su obezbijedili internet, pošto ga par nedavno useljen u novu kuću još nije uveo. Dva člana evangelističke zajednice kojoj pripadaju je održao ceremoniju preko videa, a 400 zvanica su prisustvovali preko Fejsbuka i Instagrama.

"Nije bilo svatova, nije bilo svadbenog ručka, nije bilo vjenčanice, nije bilo sve te pompe ali bilo je vjenčanje", rekla je veselo 32-ogodišnja Sofija, profesorka agronomije na Univerzitetu u Kordobi.

Rekla je da će prave proslave ipak biti, ali kasnije, jer svi žele da se zagrle, zabavljaju, da se gledaju u oči i podijele piće.

U Argentini je u petak proglašena opšta izolacija do 31. marta za 44 miliona stanovnika u nadi da će se time suzbiti širenje epdemije korona virusa od koga je prema zvaničnim podacima zaraženo 266 ljudi, a četvoro je umrlo, prenosi N1.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari