1
min read
A- A+
Pročitano

Ismijan izraelski ambasador koji je jeo jastoga sa predsjednikom Brazila

09/07/2019 - 12:31
Autor:Fos Media
1573 pregleda

Hiljade korisnika društvenih mreža ismijale su ambasadora Izraela u Brazilu Josija Šelija koji je nespretno pokušao da prikrije da je jeo hranu zabranjenu po jevrejskom dijetalnom pravu sa slike objavljene na Tviteru.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Šeli je večerao sa predsjednikom Brazila Žairom Bolsonarom pred početak finala Kupa Amerike u nedelju i, kako se čini, htio je da prikrije činjenicu da je jeo plodove mora koji nisu košer, pa je nastojao da zamagli sliku jastoga na tanjiru.

Fotografija je postala popularna na društvenim mrežama i bilo je mnogo šaljivih reakcija na incident, što je navelo ambasadora da da kontradiktorne odgovore na ono što se desilo.

Šeli je najprije izdao zvanično saopštenje za štampu da se jelo u predsjedničkoj palati i da su služene svakakve vrste jela.

"Nisam jeo ono što je bilo na mom tanjiru zato sam to zamaglio da se ne interpretira na drugi način", rekao je ambasador.

U drugom intervjuu on je tvrdio da je jeo lososa koji je slične boje.

Međutim, ambasador je kasnije izjavio da nije mogao da odbije šta je bilo servirano kako ne bi povrijedio osjećanja brazilskog predsjednika i pokvario odnose između dvije zemlje.

Na novinarsku sugestiju "dakle, jeli ste plodove mora", on je ipak odgovorio "nedvomisleno ne", prenijeli su izraelski mediji, prenosi Beta.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari