1
min read
A- A+
Pročitano

Jednostavno protiv širenja korone – lift pozivaju papučicom, a ne dugmetom

22/05/2020 - 23:02
Autor:Fos Media
168 pregleda

Tržni centar u Bangkoku zamijenio je dugmad za pozivanje lifta nožnim papučicama u namjeri da spriječi širenje koronavirusa i pomogne kupcima da steknu osjećaj sigurnosti kako bi se opustili i lakše donosili odluku da dođu u šoping, prenosi Bangkok post.

SEACON SQUARE/FACEBOOK

SEACON SQUARE/FACEBOOK

Kupci na trgu Sikon u Bangkoku bili su iznenađeni i zbunjeni kada su posle skoro tri mjeseca došli u šoping mol i vidjeli pedale ispred liftova, ali i u kabini, a kada su shvatili čemu one službe bili su zadovoljni odlukom menadžmenta jer više nije bilo potrebe da dodiruju rukama bilo šta u liftu.

„Sada nogom možemo da pozovemo lift, a kada uđemo pritiskom na jednu od devet pedala biramo sprat na koji idemo“, rekli su oduševljeni žitelji glavnog grada Tajlanda, gdje su tržni centri i robne kuće otvorene prije šest dana.

 

Prote Sosotikul, potpredsjednik kompanije „Sikon divelopment“, koja je vlasnik tržnog centra kaže da su pedale mnogim ljudima pomogle da budu opušteniji i da ne misle da moraju da pritiskaju dugmad koju su svi već ispipali.

Odluka o otvaranju tržnih centara uslijedila je nakon više od dva i po mjeseca od zatvaranja, u okviru druge faze relaksacije mjera jer je broj novih slučajeva koronavirusa smanjen.

Na Tajlandu, zemlji koja ima 65 miliona stanovnika evidentirano je 3.039 pozitivnih slučajeva i 56 preminulih od kovida 19. U srijedu je registrovan jedan novooboljeli, prenosi Tanjug.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari