1
min read
A- A+
Pročitano

Majčinstvo nije kvantna fizika, uči se svaki dan

14/11/2017 - 10:27
Autor:Fos Media
41 pregleda

Rođena Sarajka, pa onda druga pratilja izbora za Mis opkoljenog Sarajeva, titule koja je odvela do snimanja muzičkih spotova Pavarotija i U2 za numeru "Miss Sarajevo", djevojka koja je sa 18 godina potražila sreću "preko bare", student je na Floridi, TV lice i najprije supruga i majka. Ona je Marija Hudolin.

sfc

Foto: Instagram

Marija je danas žena koja je imala sreću da svoju ljubavnu priču pretoči u nevjerovatnu porodicu. Sa suprugom koji je diplomata, uspjela je. A uspijeva im i da svaki dan žive srećno, po svojoj mjeri. 

"Moja djeca su moje velike ljubavi. Ja sam sa njima otkrila potpuno novu dimenziju života, promijenili su mene, moje životne prioritete. Ja i suprug smo baš željeli veliku porodicu, to nam je bio oduvijek san. Zamislite dan kada čujete riječ "mama" milion puta, kada odsiječete 80 noktića sa 80 prstiju ili kada po cio dan radite stvari u krug, kao na farbričkoj traci. Niko ne može da kaže da je to lako. Ali, ništa iz svog života ne bih mijenjala. Osim da produžim dan", kaže za portal "Super žena" ova super mama.

Zbog prirode posla njenog izabranika, oni su se do sada često selili. Djeca su rođena u Sarajevu, Beogradu, Njemačkoj i Briselu, govore tri jezika, a svi se sjajno sporazumijevaju i razumiju.

Uzrasta su od 2, 4, 6 i 7 godina dešava se da trpe jedni zbog drugih. Imaju razumijevanja za "potebe onog drugog", ali Marija kaže da je često najstarija Sofi i najrazumnija. 

Slažu se, kaže Marija, najbolje kada su sami. Onda se veselo igraju, pričaju... A kada dođe dan za goste, tada je i najveći haos. 

Kako je karijeru ostavila sa strane, Marija je spontano počela da vodi svoj blog www.motherhud.com o - roditeljstvu. U njega je utkala sebe, svoje priče, iskustva, ne klasične preporuke i "ne, nikako" savjete.

U crticama iz njihovog života ona samo pronalazi inspiraciju, nikako zaključke koje nameće. 

"Zapravo, ostaje nejasno kako nakon rođenja prvog djeteta ništa nisam stizala. Mislim da sam se osjećala bitnijom kako sebi tako i okolini kad sam govorila da nemam vremena. Nakon Sofi došli su Markus, Pia i Elizabet. I uz sve njih ja sada vodim i svoj blog", kaže u dahu.

Danas Marija sa zadovoljstvom uživa u svim svojim obavezama. 

Najviše se raduje onim kratkim pauzama, kada djecu razveze ujutru, pa u tišini gleda u plafon ili pije kafu. Piše, kaže nedovoljno, ali ima i druge ozbiljne planove sa svojim blogom. U svakom slučaju, ona je žena kojoj inspiracija nikada neće "presušiti".

 

Komentari