1
min read
A- A+
Pročitano

Most koji ne vodi nikuda, čemu služi?

18/05/2020 - 9:00
Autor:Fos Media
196 pregleda

U jednom selu u Škotskoj postoji most koji na prvi pogled ne služi ničemu. Iako to nije sasvim tačno, most usred vode svakako privlači pažnju turista.

Foto

Foto: Agencije

Kada govorimo o ljepotama Škotske, ona se ogledaju u pivu, tradiciji i istoriji i čini se da čitav život nije dovoljan da se u njenim kvalitetima uživa. Ipak, najfascinantnije obilježje ove zemlje nije na kopnu već u moru, radi se o mostu, piše Dnevni Avaz.

Gledajući u daljinu, u selu Bel u Dunbaru može se vidjeti manji most u sred vode. Na prvi pogled ovaj most djeluje usamljeno i beskorisno, pa je glavno pitanje njegova svrha.

Da bi lokalno stanovništvo i turisti mogli da koriste ovaj neobični most neophodan uslov je osjeka, u suprotnom most je većim dijelom prekriven vodom.

Vode Bela čini potok, koji je ujedno obilježje sela. Rijeka duga 4,5 kilometra počinje svoj tok od Luget Burna i proteže se do plaže Belheven Bej. Pejzaž ove plaže specifičan je po tome što kombinuje pješčane dine sa slanim močvarama i zelenim travnjacima.

Ovo je takođe najosunčanije područje Škotske, pa su zalasci sunca spektakularni. Tokom zime mjesto je često uobličeno pojasevima magle, što stvara poseban vizuelni doživljaj.

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari