1
min read
A- A+
Pročitano

Neobična ideja: Ovako održavaju fizičku distancu u jednom lokalu

16/05/2020 - 18:30
Autor:Fos Media
267 pregleda

Kada je Njemačka proglasila da je prvi val pandemije završen, kafić u Schwerinu pod nazivom "Café Rothe Schwerin" je pokrenuo posao poslužujući svoje zaštitnike za boravak vani.

Foto

Foto: Facebook

Takođe je osigurao da stolovi budu razdvojeni 1,5 m kako bi se zadržala udaljenost između mušterija što bi svaki restoran trebalo da uradi.

Međutim, vlasnica "Café Rothe Schwerin", Jacqueline Rothe, smislila je genijalnu ideju kako da drži mušterije na adekvatnoj udaljenosti i to s cijevima. Da, dobro ste pročitali. Dvije cijevi je vezala za šešir i tako obezbijedila idealnu socijalnu distancu, prenosli Klix.ba.

Budući da evropske zemlje polako počinju živjeti "normalnim" načinom života, jedna od njih je upravo i Njemačka. Trenutno se ublažavaju mjere karantina. Ovaj podatak nije iznenađujući budući da je Njemačka smatra jednom od onih zemalja koja se s pandemijom izborila jako dobro.

Do 14. maja u ovoj zemlji je prijavljeno 174.948 slučajeva koronavirusa sa 7.928 smrtnih slučajeva i otprilike 150.300 oporavljenih. Kancelarka Angela Merkel 6. maja rekla je da je cilj usporavanja virusa postignut i da je prva faza pandemije završena.

Zatražila je od svojih sugrađana da ostanu oprezni kako ne bi izazvali i drugi talas, javlja Klix.ba.

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari