1
min read
A- A+
Pročitano

Putnica odglumila da joj je loše zbog boljeg sjedišta u avionu

02/12/2019 - 15:45
Autor:Fos Media
739 pregleda

Putnica koja se tokom leta pretvarala da ima zdravstvenih problema kako bi dobila bolje sjedište, svojim glumatanjem natjerala je pilota na prinudno slijetanje.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Neimenovana putnica letjela je iz floridske Pensakole prema Majamiju, te se za vrijeme leta osoblju požalila da ima problema s disanjem, objavila je policijska uprava Pensakole.

Ali, plan joj se izjalovio, a i stvari su se zakomplikovale jer je pilot odlučio da zatraži prisilno slijetanje zbog hitnog slučaja te je "krenuo" natrag u Pensakolu.

Svi su putnici po slijetanju evakuisani, uključujući i putnicu koja je izmislila zdravstveni problem kako bi se dokopala boljeg mjesta, kazao je portparol policije.

Službeni izvještaj American Airlinesa glasi: U petak, 29. novemba, let 3508 kompanije American Eagle vraćen je na aerodrom u Pensakli zbog putnice koja je zatražila ljekarsku pomoć. Avion je poletio u 5.43 i sletio nazad u Pensakolu u 6.26 ujutro. Svi su se putnici normalno iskrcali kroz glavna vrata aviona. Putnicu koja se žalila na otežano disanje odveli su policija i medicinsko osoblje, a avion je bez nje poletio ponovo u 7.41".

Putnica je u pritvoru u skladu sa zakonom države Floride koji omogućuje zadržavanje u zatvoru osoba s mentalnim poteškoćama tokom 72 sata, ako se ustanovi da su zanemarene ili da mogu naškoditi sebi i drugima.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari