1
min read
A- A+
Pročitano

(VIDEO) Lopove na motociklima londonska policija zaustavlja udaranjem u njih

06/12/2018 - 12:52
Autor:Fos Media
871 pregleda

Londonska policija objavila je kolaž snimaka o jednom od načina na koji zaustavlja lopove na motociklima, a podrazumijeva namjerno udaranje služenim kolima u njih. Pomenutu praksu, koja je po svoj prilici protivzakonita, nazvali su „taktički kontakt“.

Foto: Printscreen/YT

Foto: Printscreen/YT

Iz londonske policije ističu da takve poteze obavljaju samo izuzetno obučeni službenici kako bi što prije okončali potjere.

Lopovi, koji na motociklima projure pored pješaka i otmu im torbu ili telefon iz ruku, proteklih godina su postali veliki problem za London. Policija kaže da je primjena novih strategija, poput „taktičkog kontakta“, pomogla u smanjivanju takvih slučajeva sa 19.455 u 2017. na 12.419 ove godine.

 

Njujork tajms, međutim, navodi da je „taktički kontakt“ korišćen u samo 63 slučaja. Drugi pristupi, poput praćenja osumnjičenih helikopterom, pokazali su se mnogo efikasnijim.

Londonski „plavci“ se nadaju da će novim pristupom pokazati da sa policijom nema šale i da će to demoralisati kriminalce da se uopšte upuste u tako nešto.

Sa druge strane, izgleda da „taktički kontakt“ od policije pravi prekršioce zakona.

„Prema uobičajenim zakonima, pod koje podliježu i policajci, opasno je namjerno automobilom udariti drugog učesnika u saobraćaju. U zakonu se to jasno klasifikuje kao opasna vožnja i policajci bi trebalo da budu krivično gonjeni“, rekao je za Gardijan Tim Rodžers iz Policijske federacije Engleske i Velsa, prenosi RTS.

 

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari