1
min read
A- A+
Pročitano

Zašto je tajlandski kralj donio nova saobraćajna pravila? (VIDEO)

13/01/2020 - 21:55
Autor:Fos Media
704 pregleda

Tajlandska vlada je objavila da je kralj izdao naredbu po kojoj policija više ne smije u potpunosti da zaustavlja saobraćaj u Bangkoku kada prolaze vozila kraljevske porodice.

Foto: Printscreen/YT

Foto: Printscreen

Tajlandski kralj Maha Vajiralongkorn izdao je naredbu pošto su se na društvenim mrežama pojavili komentari nezadovoljnih Tajlanđana zbog gužvi koje nastaju kada policija u potpunosti blokira saobraćaj da bi prošla kolona vozila kraljevske porodice.

Umjesto toga policija će od sada blokirati samo jednu kolonu, navodi predstavnica vlade za medije na svom nalogu na Fejsbuku.

Objavila je i video u kome se demonstriraju nova pravila, među kojima i dozvola da se može prelaziti preko mostova i nadvožnjaka ispod kojih prolazi kolona kraljevskih vozila.

 

„Njegovo veličanstvo kralj je zabrinut da njegovo kraljevsko putovanje ili putovanje kraljevske porodice ne utiče na život Tajlanđana“, navodi se u video-snimku.

Bangkok je inače po podacima američke Agencije za praćenje saobraćaja svrstan na 11. mjesto svjetske liste po gustini saobraćaja.

Prošle godine na nekoliko profila na Tviteru glavna tema su bile kritike na račun gužvi koje nastaju zbog potpunog zaustavljanja saobraćaja kada prolazi bilo koji član kraljevske porodice, jer po zakonu niko ne smije da ih gleda. Ovo je vrlo neuobičajeno za Tajland, s obzirom na to da je kraljevska porodica zaštićena zakonom i kritike se tretiraju kao klevete za šta je zaprijećena kazna i do 15 godina zatvora.

Nova pravila neće važiti u slučaju protokolarnih i zvaničnih prolazaka kraljevske kolone, a policiji je naređeno da bude ljubazna i objasni razloge zbog kojih se saobraćaj obustavlja i da ne koristi silu i zastrašivanje, prenosi RTS.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari