1
min read
A- A+
Pročitano

Bijenale arhitekture u Veneciji odloženo za 2021.

18/05/2020 - 18:44
Autor:Fos Media
25 pregleda

Bijenale arhitekture u Veneciji, planirano da bude održano od 29. avgusta do 29. novembra ove godine, odloženo je za maj 2021. godine zbog pandemije koronavirusa, najavili su danas organizatori.

aa

Foto: AP

"Odluka o pomeranju Bijenala arhitekture na maj 2021. je donijeta zbog nemogućnosti realizovanja tako složene izložbe na svjetskom nivou u potrebnom roku", dodaje se u saopštenju.

Sedamnaesto izdanje Bijenala arhitekture u Veneciji, pod nazivom "Kako ćemo živeti zajedno?", biće održano od 22. maja do 21. novembra 2021. godine.

"Posljednjih dana je jasna stvarnost sa kojom smo suočeni", izjavio je direktor Bijenala arhitekture Roberto Čikuto.

"Uz najveće poštovanje za rad koji su uložili svi, za investicije koje su uložili učesnici i imajući u vidu teškoće koje imaju sve zemlje (...) odlučili smo da ih saslušamo, a većina je zatražila odlaganje Bijenala arhitekture", dodao je Čikuto.

Venecija je domaćin i Bijenala savremene umjetnosti, a dvije izložbe se smenjuju pa je Bijenale arhitekture parnim godinama, dok je izložba savremene umjetnosti neparnim godinama. Zbog pomjeranja izložbe arhitekture, ovaj raspored izložbi će biti izmijenjen pa će Bijenale savremene umjetnosti biti organizovano 2022. godine.

Bijenale arhitekture u Veneciji se smatra jednom od najprestižnijih izložbi u Evropi i svijetu.

Medjunarodni filmski festival u Veneciji, medjutim, imaće 77. izdanje u septembru uprkos pandemiji korona virusa koja je dovela do otkazivanja ili odlaganja mnogih festivala.

Mostra će biti održana od 2. do 12. septembra, pod vođstvom umjetničkog direktora festivala Alberta Barbere.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari