1
min read
A- A+
Pročitano

Bogdanović: Nastaviti uspješnu saradnju sa UCG

12/01/2018 - 15:30
Autor:Fos Media
40 pregleda

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović pozvao je sve jedinice Univerziteta Crne Gore da dostave svoje prijedloge i inicijative radi njihove zajedničke realizacije.

Foto

Foto: Pink M

Bogdanović i rektor Univerziteta Crne Gore, Danilo Nikolić razgovarali su danas na Univerzitetu o projektima koje dvije institucije zajedno realizuju i nastavku saradnje u ovoj godini.

Bogdanović je istakao da je ostvarena dobra saradnja sa univerzitetskim jedinicama, koje su bile uključene u realizaciju značajnih projekata Ministarstva. 

Posebno je naglasio važnost i značaj angažovanja Arhitektonskog fakulteta Crne Gore na izradi Procjene uticaja na baštinu Prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora, dokumenta koji ima kapitalni značaj za očuvanje ovog UNESCO lokaliteta.

“Ministarstvo kulture je bilo partner i na realizaciji naučnih projekata fakulteta Univerziteta Crne Gore, pa pozivam sve jedinice Univerziteta da i u ovoj godini dostave svoje prijedloge i inicijative koje možemo zajedno realizovati”, kazao je Bogdanović.

Nikolić je naveo kako je potpisani Memorandum o saradnji u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva, kulturne baštine i medija između Ministarstva kulture i Univerziteta Crne Gore, za period 2016 – 2020. godina odlična osnova za povezivanje ova dva izuzetno vazna resora, kao i da se ovaj dokumet zajedno može dodatno dopuniti i inovirati.

Saopšteno je da je ove godine izvjesna investicija Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju u Crnoj Gori (TIKA) u Univerzitetski kompleks – Akademija umjetnosti na Cetinju, kao i da je Kapitalnim budžetom opredijeljeno gotovo pola miliona eura za ovu namjenu.

Razgovarano je i o potencijalnoj lokaciji za izgradnju zgrade Muzeja savremene umjetnosti, prenosi Mina.

"Razmotreno je nekoliko lokacija koje se nalaze u vlasništvu Univerziteta i dogovoreno formiranje mješovite komisije koja će u narednih 30 dana utvrditi konačnu lokaciju, kako bi se shodno projektnom zadatku otpočelo sa izradom projektne dokumentacije", kaže se u saopštenju Ministarstva kulture.

Komentari