1
min read
A- A+
Pročitano

Rembo fotograf: Tri nove slike na izložbi u Francuskoj

15/05/2019 - 9:52
Autor:Fos Media
49 pregleda

Tri do sada neobjavljene fotografije iz Etiopije, pripisane francuskom pjesniku Arturu Rembou, predstavljene su danas u njegovom rodnom gradu Šarlvil-Mezijer, na sjeveroistoku Francuske.

foto

Foto: Adventure Journal

"Tražeći po državnim i privatnim arhivima u Evropi i Etiopiji pronašao sam u Beču tri fotografije koje je austrijski naučnik Filip Pauličke pripisao Rembou", rekao je Ig Fonten, kustos izložbe "Rembo kao fotograf", koja će biti održana od 18. maja do 13. oktobra.

Prema njegovim riječima, fotografije su vjerovatno urađene između 1. i 20. maja 1887. godine, dok je pjesnik bio u Etiopiji.

Stručnjaci smatraju da su te fotografije pravo otkriće, jer se do sada znalo samo za sedam fotografija koje je Rembo napravio 1883. godine, od koji su tri autoportreti. Šest se nalaze u muzeju posvećenom Rembou u njegovom rodnom gradu, a jedna je u Nacionalnoj biblioteci u Parizu. 

Rembo (1854-1891) bio je predstavnik pokreta dekadencije i imao je jak uticaj na savremenu književnost, muziku i umjetnost. Autor je pjesme "Pijani brod" i sve njegove pjesme koje su ušle u antologiju francuske književnosti napisane za vrijeme tinejdžerskog doba pjesnika.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari