Glavni grad riješio stambeno pitanje za petnaest porodica u stanju socijalne potrebe

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sekretar Sekretarijata za socijalno staranje Ivan Terzić i predsjednica Komisije za rješavanje stambenih pitanja lica u stanju socijalne potrebe Glavnog grada Marija Đuričković Gojčević, danas su uručili ključeve od 15 stanova namijenjenih licima u stanju socijalne potrebe, saopšteno je iz PG biroa.

Demokrate o odluci US povodom dodjele stanova: Nastavlja se nezajažljivost nosilaca sistema

Kao da cjelokupna javnost, uključujući i nezadovoljene funkcionere DPS-a, a pogotovo njihove glasače, nije dovoljno zgađena dosadašnjim tokom afere "Stanovi", ova afera, iz dana u dan, dobija nove i nove nastavke, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore povodom odluke Ustavnog suda o dodjeli stanova sudijama.

Konačna odluka: Dobijeni stan van Podgorice nije prepreka sudiji da ga dobije i u Podgorici

Rješenje kojim je propisano da sudija koji konkuriše npr. za stan u Podgorici gdje i obavlja funkciju, a već je ranije on ili član njegove porodice dobio od Vlade, opštine ili Sudskog savjeta stan van Podgorice, a po kojem je bio dužan da ga vrati u stambeni fond da bi mogao da konkuriše ponovo za dodjelu stana – diskriminatorno je pa se zbog toga ukida kao neustavno.

MANS: Vlada da objavi kompletnu dokumentaciju o funkcionerima koji su dobili stanove ili kredite

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) zatražila je da Vlada objavi kompletne podatke o funkcionerima koji su dobili stanove ili kredite, kako bi javnost saznala ko je, pod kojim uslovima i na osnovu čije odluke dobio novac iz budžeta.

Marković: Nema razloga da odluke o dodjeli stanova pod povoljnim uslovima ne budu objavljene

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković rekao je danas na Premijerskom satu, odgovarajući na pitanje poslanika Neđeljka Rudovića da Vlada ne poklanja stanove već da ih dodjeljuje pod povoljnim uslovima, da na sličan način postupaju i druge države, druge grane vlasti u Crnoj Gori kao i strane i domaće kompanije te da on ne vidi razlog da takve odluke ne budu objavljene.

PG: 15 socijalno ugroženih porodica dobilo stanove (FOS VIDEO)

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović predao je danas ključeve od stanova za 15 socijalno ugroženih porodica. Svečano uručenje upriličeno je ispred zgrade na prostoru nekadašnje Tuške pijace u kojoj se nalazi najveći broj dodijeljenih stanova. Ljudi koji su upravo riješili svoje stambeno pitanje kažu da je ovo za njih veliki dan.