Skupa vam je avio-karta Podgorica-Beograd? Iz MNE Airlinesa tvrde suprotno (VIDEO)

Često se u javnosti može čuti da je avionska karta na relaciji Podgorica - Beograd skupa za tu vrstu destinacije, odnosno trajanje leta. Ukoliko želite da kupite npr. povratnu kartu za jednu osobu na toj relaciji sa datumom polaska 22. decembar i povratkom 25. decembar ona će vas koštati 119,40 eura.

''Montenegro Airlines će i dalje letjeti na krilima građana''

Potpuno je opravdano da svaka država treba da vodi računa o nacionalnim kompanijama, međutim kada je u pitanju "Montenegro Airlines" finansijske intervencije predstavljaju konstantu u dužem periodu. Država bi trebala da investira, a ne da pokriva gubitke nacionalnog avio-prevoznika, ocijenio je potpredsjednik Demokrata Vladimir Martinović.  

"Nije dobro što se za MA izdvaja 155 miliona, bez garancija da neće biti novog duga"

To što je Vlada utvrdila Predlog zakona o ulaganju u konsolidaciju i razvoj Montenegro Airlinesa (MA), kojim se predviđa dokapitalizacija crnogorskog nacionalnog avio-prevoznika ulaganjem 155 miliona eura u narednih šest godina, za nezavisnog poslanika Aleksandra Damjanovića nije dobra vijest.

Za Montenegro Airlines 21 milion eura, aviokompanija ima šansu da bude održiva

Vlada Crne Gore izdvojila je 21 milion eura u budžetu za 2020. godinu za konsolidaciju Montenegro Airlinesa, saopštio je ministar finansija Darko Radunović dodajući da nacionalna avio kompanija doprinosi turizmu i rastu budžetskih prihoda, da sada ima šansu da bude održiva i da moramo uložiti trud da je konsolidujemo.

Rekordni rezultati Montenegro erlajnsa, prevezli skoro 600 hiljada putnika

Nacionalni avio-prevoznik, Montenegro Airlines, nastavlja sa pozitivnim rezultatima u 2019. godini i nakon devetomjesečnih rekordnih komercijalnih pokazatelja. Za deset mjeseci ove godine, MA je prevezao 593.939 putnika u sve tri kategorije saobraćaja. To je za 17.048 putnika ili blizu 3% više u odnosu na isti period lani

Montenegro Airlines diskriminisao dugogodišnjeg pilota jer je stariji od 30 godina

Nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines diskriminisao je prilikom zapošljavanja po osnovu starosti muškarca koji se prijavio na konkurs za školovanje profesionalnih pilota time što je postavio uslov da kandidati moraju da budu mlađi od 30 godina, utvrdila je institucija Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore.