AP: Srpsko-crnogorsko crkveno pitanje podstiče tenzije na Balkanu

Zvaničnik Vlade Srbije označio je danas Crnu Goru kao "kriminalnu državu" i pozvao na žestoku reakciju prema namjeri susjedne zemlje da usvoji novi zakon o crkvi, što je dovelo do jačanja tenzija između dva bivša balkanska saveznika, ocijenila je američka agencija Asošiejted pres.

Kandidat za britanskog premijera radio kao špijun u Crnoj Gori?

Torijevci biraju novog vođu stranke koji će izvesti Veliku Britaniju iz Evropske unije nakon fijaska koji je doživjela Tereza Mej i njene ostavke. Dok pažnju evropske javnosti zaokuplja profil ličnosti sa kojom će predstavnici EU morati da sjednu za pregovarački sto, za crnogorsku je intrigantno to što je jedan od kandidata za premijera nekada boravio u našoj zemlji i to, kako pišu tamošnji mediji, kao agent poznate tajne službe.

Crna Gora doprinosi razvoju NATO-a

Crna Gora, od pristupanja NATO-u, evidentno doprinosi razvoju tog saveza, poručeno je tokom škole “Mladi u susret savremenim bezbjednosnim izazovima: šta nam predstoji?”, koju je organizovao Centar za demokratiju i ljudska prava (CEDEM), a koju je pohađalo 25 studenata, predstavnika nevladinih organizacija i službenika državnih institucija.