Rodiću i kolegama sudiće se za prevaru u pokušaju, ne i za stvaranje kriminalne organizacije

Viši sud obustavio je postupak protiv advokata Gorana Rodića i njegovih kolega Siniše Gazvode i Marije Radulović, za stvaranje kriminalne organizacije ali je potvrdio dio optužnice Specijalnog tužilaštva kojim se ovi okrivljeni terete za krivično djelo prevara u pokušaju.

Advokati Medojevića: Zahtjev SDT ismijava Skupštinu, konstrukcija za duboki stručni prezir

Sadržajem zahtjeva za skidanje imuniteta poslaniku Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću koji je specijalni državni tužilac uputio Skupštini Crne Gore ta institucija se ismijava. Na taj način on se stavlja u poziciju iznad Ustava i zakona ove zemlje. Ako se dozvoli skidanje imuniteta Medojeviću to će biti potvrda da pravni poredak definitivno više ne postoji, kazali su Medojevićevi advokati Dražen Medojević, Ivan Šebek i Dušan Radosavljević.

Zbog izlaska iz sudnice: Ukinute kazne advokatima u slučaju pokušaj terorizma

Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je po službenoj dužnosti odluku vijeća sutkinje Suzane Mugoše, koja je kaznila sa po hiljadu eura advokate odbrane, u slučaju u javnosti poznatom kao pokušaj terorizma, zbog napuštanja sudnice podgoričkog Višeg suda 13. marta.

Ekskluzivno otkrivamo spisak: Desetorici advokata isplaćeno skoro dva miliona eura iz budžeta za odbrane po službenoj dužnosti (FOTO)

Desetorici advokata, za pet godina, isplaćeno je skoro dva miliona eura iz budžeta, za odbrane po službenoj dužnosti, odnosno petinu od ukupnog isplaćenog novca advokatima u Crnoj Gori za tu namjenu.

"Rotiraju" li se isti advokati? - Za odbrane po službenoj dužnosti plaćeno oko 11,5 miliona eura

Advokati nijesu javni funkcioneri i nemaju obavezu da javnosti saopštavaju prihode, pa ni od odbrana po službenoj dužnosti za koje ih isplaćuje država, kategoričan je stav predsjednika Advokatske komore Zdravka Begovića.