Zbog izlaska iz sudnice: Ukinute kazne advokatima u slučaju pokušaj terorizma

Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je po službenoj dužnosti odluku vijeća sutkinje Suzane Mugoše, koja je kaznila sa po hiljadu eura advokate odbrane, u slučaju u javnosti poznatom kao pokušaj terorizma, zbog napuštanja sudnice podgoričkog Višeg suda 13. marta.

Ekskluzivno otkrivamo spisak: Desetorici advokata isplaćeno skoro dva miliona eura iz budžeta za odbrane po službenoj dužnosti (FOTO)

Desetorici advokata, za pet godina, isplaćeno je skoro dva miliona eura iz budžeta, za odbrane po službenoj dužnosti, odnosno petinu od ukupnog isplaćenog novca advokatima u Crnoj Gori za tu namjenu.

"Rotiraju" li se isti advokati? - Za odbrane po službenoj dužnosti plaćeno oko 11,5 miliona eura

Advokati nijesu javni funkcioneri i nemaju obavezu da javnosti saopštavaju prihode, pa ni od odbrana po službenoj dužnosti za koje ih isplaćuje država, kategoričan je stav predsjednika Advokatske komore Zdravka Begovića.

Vlada kritikuje sudije i službenike: Napravili šemu sa advokatima, ogromna šteta po budžet

Na današnjoj sjednici Vlada je razmatrala informaciju o sudskim postupcima koji se vode protiv države, i istakla da je zabrinjavajuć odnos pojedinih sudija i državnih službenika koji su tužili državu, pa čak i za iznose od desetak eura.