1
min read
A- A+
Pročitano

Amerikanci testirali najgori auto na svijetu (VIDEO)

10/08/2019 - 18:14
Autor:Fos Media
1050 pregleda

Pogađate, to nije Jugo ni Lada, nego Tata Nano, utopijski projekat motorizacije Indije koji je neslavno završio.

foto

Foto: YouTube/Screenshot

Indijski gigant je izuzetno puno očekivao od Tate Nanoa, poznatog kao najjeftiniji auto na svijetu. S cijenom nižom od 3000 dolara trebao je biti dostojna konkurencija motociklima kao prvi izbor siromašnijih porodica. Međutim, vođstvo se prevarilo jer ni Indijci nisu bili spremni na tolike kompromise. A sada su auto testirali Amerikanci.

Ameri su uspjeli progutati brojne aute s Istoka, od malenog "svifta" do "hondika", pa i "juga", ali ovo je ipak previše. Ili premalo, zavisi kako gledate.

Prosječnom Amerikancu je neshvatljivo uopšte vidjeti tako malen auto, a potom i pojmiti da ga pokreće minijaturni motor od 30-ak konja. A onda i pojasniti da je motor skriven iza, a benzin se toči sprijeda, nakon što se otvori poklopac.

A to je tek početak jer ovaj auto nema ništa od opreme, čak ni desni retrovizor, pa ni normalne okove za vrata, prenosi Index.hr.

Možda je najbolje da pogledate test u nastavku i još jednom razmislite je li doista najgori auto u istoriji onaj proizveden na Balkanu 1980-ih.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari